© Guido Kerckhoven

© Guido Kerckhoven

© Guido Kerckhoven

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Basisschool Mozaïek neemt vernieuwde speelplaats officieel in gebruik.

Maasmechelen -

Zaterdag 4 juni is de nieuwe speelplaats van basisschool Mozaiek en Mozaiëk+ officieel in gebruik genomen. Bij de aanvang van het schoolfeest van de kleuterafdeling knipte Tony Deckers, voorzitter van het schoolbestuur KBM-Z, het feestlint door.

Guido Kerckhoven

De leerlingen van Mozaiek en Mozaïek+ gebruiken de aantrekkelijke nieuwe speelplaats al ruim een schooljaar. Omwille van de coronapandemie moest de feestelijke ingebruikname ervan noodgedwongen worden uitgesteld. De kleuters beleefden zaterdag een primeur: zij vertoonden hun danspasjes voor de allereerste keer op het overdekte speelplaatspodium.

Tijdens de voorbije zomervakantie onderging de speelplaats een ware metamorfose. Ze veranderde van een saaie, kale asfaltvlakte tot een moderne, aantrekkelijke speelplaats in een groen decor met voetbalveldjes, een trefbalveldje en diverse houten speeltuigen op een ondergrond van kleurrijk kunstgras. Stijlvolle overkappingen beschermen de kinderen voortaan tegen zon en regen.

Dankzij de opbrengst van de Rode Neuzenactie kon de school op de eigentijdse speelplaats eveneens een “Rode Neuzenhuisje” laten bouwen. In de nabije toekomst zullen kinderen die de drukte van de speelplaats even willen ontvluchten in het huisje tot rust kunnen komen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer