Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Klaas De Scheirder

Stiptheid treinen onder negentig procent gezakt in mei, ook meer treinen afgeschaft

De stiptheid van de binnenlandse reizigerstreinen is in mei voor de tweede keer dit jaar onder de 90 procent uitgekomen. 

  1. Open oorlog bij de Nationale Loterij: volgens de één roept, rookt en drinkt CEO Jannie Haek op kantoor, de ander noemt dat pertinente leugens
    PREMIUM
    16

    Open oorlog bij de Nationale Loterij: volgens de één roept, rookt en drinkt CEO Jannie Haek op kantoor, de ander noemt dat pertinente leugens

    Er woedt een open oorlog bij de Nationale Loterij. De vakbonden stuurden de raad van bestuur een officiële klachtenbrief over topman Jannie Haek (58). Hij wordt “onaanvaardbaar verbaal geweld” en “overmatig alcoholgebruik” verweten. “Hij staat neus aan neus tegen je te roepen en noemt je dom in het bijzijn van anderen”, zegt een werknemer aan HLN. Wij kregen nog tien mails binnen van personeelsleden - met vooral forse kritiek, maar ook steun voor Haek. Wat is er aan de hand?
  2. Bij NMBS moet berg van 90.000 compensatiedagen afgebouwd worden: “Er mag niemand ziek worden, of trein wordt afgeschaft”
    PREMIUM

    Bij NMBS moet berg van 90.000 compensa­tie­da­gen afgebouwd worden: “Er mag niemand ziek worden, of trein wordt afgeschaft”

    “Helaas werd uw trein afgeschaft. De uitgevallen treinbegeleider kon niet tijdig vervangen worden”. Dit soort boodschappen moet de NMBS almaar vaker uitsturen. Reizigersvereniging TreinTramBus vraagt overleg met de spoorwegtop. “Mensen moeten kunnen rekenen op hun trein”. Hoeveel treinen worden nu afgeschaft? In welke regio is het probleem het grootst? En hoe komt het dat een historische berg van 90.000 niet toegekende vakantiedagen invloed heeft op de huidige dienstroosters? Lees hier wat we op het spoor zijn gekomen.