ING geeft vanaf september weer rente op al het spaargeld

 ©  Belga

ING België stopt vanaf 1 september met nulrente of zelfs negatieve rente op delen van het spaargeld. Dat heeft de bank woensdag aangekondigd.

Bron: BELGA

Sinds juli vorig jaar geeft ING op gereglementeerde spaarboekjes alleen nog rente (de minimumrente van 0,11 procent, red.) op spaargeld tot een bedrag van 250.000 euro. De volgende 250.000 euro wordt naar een zichtrekening zonder rente versluisd. En wie nog meer geld heeft bij de bank, moet daarop een strafrente van 0,5 procent betalen.

Die regeling gaat vanaf september op de schop. Er zal dan geen maximum meer gelden op de gereglementeerde spaarrekeningen, aldus ING België. De bank verwijst voor de beslissing naar “de recente evolutie van de Europese rentemarkt”. De negatieve rentevoet verdwijnt ook voor “het overgrote deel” van de bedrijfsklanten.

ING wijst er nog eens op dat de grote meerderheid van de klanten niet getroffen wordt door de huidige regeling. “De negatieve rentevoet wordt tot op heden toegepast op een klein deel van de klantendeposito’s (minder dan 2,5 procent van de zakelijke klanten en minder dan 0,5 procent van de particuliere klanten).”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen