Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved

Johnny Depp bedankt fans in filmpje op sociale media, na fel gemediatiseerd proces: "We hebben samen het juiste gedaan"

Een week na de uitspraak in de veelbesproken rechtszaak tussen acteurs Johnny Depp en Amber Heard, heeft Depp opnieuw van zich laten horen via sociale media. In een video op TikTok en Instagram heeft hij zijn fans bedankt voor hun steun. De afgelopen weken circuleerden er tal van beeldfragmenten uit de rechtszaal op sociale media, en daar kreeg met name Johnny Depp erg veel steunbetuigingen, terwijl zijn ex-vrouw het online vaak moest ontgelden.

Op 1 juni, exact een week geleden, is de uitspraak gevallen in de wekenlange rechtszaak van Johnny Depp tegen zijn ex-vrouw Amber Heard. Maar de acteur was daar opvallend genoeg zelf niet bij aanwezig in Fairfax, in de Amerikaanse staat Virginia. 

Daags na de uitspraak verscheen de voormalige "Pirates of the Carribean"-acteur in het Verenigd Koninkrijk, waar hij de Britse rocklegende Jeff Beck vergezelde tijdens de laatste stop van zijn tournee in Gateshead. Na Depp's optreden daar verscheen hij nog enkele keren naast Beck op het podium, onder andere in de Royal Albert Hall in Londen. 

Op het socialemediaplatform TikTok circuleerden toen heel wat video's van een zingende Johnny Depp op het podium. Depp en Beck kondigden ook een nieuwe plaat aan, "Deadline", die volgende maand zal verschijnen. Maar Depp repte tijdens de shows met geen woord over de rechtszaak tegen zijn ex-vrouw, die toen al wekenlang aan de gang was. Meteen na de uitspraak van de jury, postte Depp wel een korte schriftelijke reactie op Instagram. 

We zijn samen overal geweest, we hebben samen alles gezien

Johnny Depp, Amerikaanse acteur

Gisteren reageerde de 58-jarige acteur nogmaals, dit keer voor het eerst in een korte video op TikTok en Instagram. De video bestaat uit beelden van fans die hem toejuichen tijdens het proces. Ook zien we enkele fragmenten van zijn shows met Beck. In het bijschrift naast de video bedankt Depp zijn fans voor hun toewijding en steun tijdens deze afgelopen maanden. 

"Aan al mijn meest dierbare, loyale en vastberaden fans. We zijn samen overal geweest, we hebben samen alles gezien. We hebben samen dezelfde weg bewandeld. We hebben samen het juiste gedaan, allemaal omdat jullie om me geven", schrijft Depp naast de video. 

Dat Depp zijn fans bedankt op TikTok is geen toeval. Twee maanden geleden, op 11 april begon het fel gemediatiseerde proces tussen Depp en zijn ex-vrouw, actrice Amber Heard. Wekenlang werd elke stap in de rechtszaal live uitgezonden op televisie, en daardoor bulkte het op sociale media - en zeker op TikTok - van de uitgebreide analyses over de lichaamstaal, gezichtsuitdrukkingen en uitspraken van beide acteurs. 

Terwijl Depp er vooral gesteund werd door zijn fans, circuleerden over Heard heel wat verzonnen theorieën en misleidende video's. Zo insinueerden sommige TikTokkers onterecht dat Heard cocaïne had gesnoven in de rechtszaal. De sterke "kampvorming" die ontstond tijdens het proces, speelde dus vooral in het voordeel van Johnny Depp.

Dat de steun van Depp's fans immens is, blijkt nog maar eens uit de vele reacties op Depp's recente video op TikTok: "welcome back captain", "the legend is back" en "we always stand with you" zijn maar enkele van de meer dan 200.000 reacties. In minder dan 24 uur tijd werd de video op TikTok maar liefst 15 miljoen keer bekeken. 

Ook Amber Heard heeft intussen via haar woordvoerder kort gereageerd op de video van haar ex-man. "Terwijl Johnny zegt dat hij 'vooruit gaat', gaan vrouwenrechten net verder achteruit", zo liet de actrice optekenen bij het Amerikaanse E! News.

Meest gelezen