©  Isosport

Dendoncker in de verdediging, Batshuayi in de spits: dit is de opstelling van de Rode Duivels voor de wedstrijd tegen Polen

De Rode Duivels kunnen zich woensdagavond in de Nations League tegen Polen maar beter herpakken na de zware nederlaag van afgelopen vrijdag. Bondscoach Roberto Martinez voerde ten opzichte van de wedstrijd tegen Nederland enkele kleine wijzigingen door in de basiself. De grootste verrassing: Leander Dendoncker.

Jonas Withouck

In doel moet Simon Mignolet uiteraard de afwezigheid van Thibaut Courtois blijven opvangen. De doelman van Club Brugge was kansloos bij de tegendoelpunten vorige vrijdag en voorkwam zelfs een zwaardere nederlaag.

Achterin kiest Martinez voor het trio Toby Alderweireld, Leander Dendoncker en Jan Vertonghen. Dedryck Boyata verhuist naar de bank na zijn matige wedstrijd van vorige vrijdag, Dendoncker mag zich bewijzen. Op de flanken wel een wijziging: Yannick Carrasco komt in de ploeg op links, Timothy Castagne verhuist naar de rechterkant. Daardoor begint Thomas Meunier op de bank.

Axel Witsel krijgt Youri Tielemans naast zich op het middenveld, waardoor Hans Vanaken uit de ploeg verdwijnt. Eden Hazard en Kevin De Bruyne starten net zoals tegen Nederland in de pocket, Michy Batshuayi is de vervanger van de geblesseerde Romelu Lukaku in de spits.

Opstelling België:

Simon Mignolet

Toby Alderweireld - Leander Dendoncker - Jan Vertonghen

Timothy Castagne - Axel Witsel - Youri Tielemans - Yannick Carrasco

Kevin De Bruyne - Michy Batshuayi - Eden Hazard

Invallers: Casteels, Sels, Faes, Mechele, Boyata, Theate, Meunier, Foket, Praet, Openda, Mertens, Saelemaekers, Onana, Vanaken, T. Hazard, Trossard, Mertens, De Ketelaere, Januzaj

Geblesseerd: Courtois, Lukaku, Denayer

LIVE. Volg de wedstrijd hier op de voet!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER DE RODE DUIVELS