Nabil Messaoudi ©  Federale politie

Politie zoekt Belgische bokser die samen met twee kompanen 28-jarige man zwaar hebben toegetakeld

De 26-jarige Yassine Ben Sellam Lamarti, die verdacht wordt van een moordpoging en voor wie vorige week een opsporingsbericht werd verspreid, heeft zich intussen aangegeven bij de politie. Dat blijkt uit een aangepast opsporingsbericht en wordt door gerechtelijke bronnen bevestigd. Intussen is een opsporingsbericht verspreid voor een tweede verdachte, de professionele bokser 23-jarige Nabil Messaoudi. Ze hebben een 28-jarige man zwaar toegetakeld. Waarom is nog niet duidelijk.

jvh,tg
Bron: BELGA

Professioneel bokser Nabil Messaoudi (23), voor wie het Brusselse gerecht woensdag een opsporingsbericht heeft verspreid, wordt verdacht van ontvoering en moordpoging. Dat meldt het Brusselse parket. Messaoudi zou, samen met twee andere verdachten, een 28-jarige man in een auto gedwongen en afgeranseld hebben. Die twee andere verdachten konden al ingerekend worden en zijn door de onderzoeksrechter aangehouden.

De feiten vonden vorige week dinsdag 31 mei plaats. Nabil Messaoudi, Yassine B.S.L. en de derde verdachte, wiens identiteit nog niet bekend is, zouden toen een 28-jarige man gedwongen hebben in een auto te stappen, waarna ze die man in elkaar zouden geslagen hebben. Hoe het slachtoffer vervolgens kon ontkomen, is nog onduidelijk, maar de twintiger werd in ieder geval zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens het parket verkeert de man weliswaar niet in levensgevaar.

Een dag later, op 1 juni, kon al een eerste verdachte ingerekend worden en onder aanhoudingsbevel worden geplaatst. Voor een tweede, Yassine B.S.L., werd nog diezelfde dag een opsporingsbericht verspreid, maar korte tijd nadien bood B.S.L. zich zelf aan bij de politie Hij werd op 3 juni door de onderzoeksrechter aangehouden. Zowel B.S.L. als de eerste verdachte is intussen voor de raadkamer verschenen, die hun voorlopige hechtenis met een maand heeft verlengd.

Mercedes met Pools kenteken

Naar de derde verdachte, Nabil Messaoudi, wordt nog gezocht en er werd woensdagvoormiddag een opsporingsbericht verspreid. Daarin wordt gemeld dat de 23-jarige professionele bokser zich vermoedelijk verplaatst met een donkergrijze Mercedes A-klasse met Poolse nummerplaat OP 1943 P, en dat hij mogelijk gewapend is.

Nabil Messaoudi is atletisch gebouwd, heeft kort donker haar en mogelijk een baard, en verplaatst zich dus vermoedelijk met een donkergrijze Mercedes A-klasse met Poolse nummerplaat OP 1943 P. “Deze persoon kan gewapend zijn”, klinkt het in het opsporingsbericht. “Bij aantreffen van deze persoon wordt gevraagd zelf niet tussen te komen maar onmiddellijk de politie te bellen. Aan Nabil Messaoudi wordt gevraagd zich te melden bij de politie.”

Nabil Messaoudi is geen onbekende. In november 2021 veroverde hij nog de titel WBC Youth (U24) Silver bij de super-weltergewichten, de gewichtsklasse tussen 66,678 et 69,853 kg, en in juni 2019 nam hij voor België deel aan de tweede editie van de Europese Spelen in Minsk. Daar werd hij in de achtste finales uitgeschakeld door de Monegask Hugo Micaleff.

Wie meer informatie heeft over de zaak, kan de politie contacteren via het tipformulier op de website van de federale politie, of via het gratis nummer 0800/30300. Discretie wordt verzekerd, aldus nog het opsporingsbericht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer