Fluvius wil in de komende tien jaar 4 miljard extra investeren in de Vlaamse distributienetten voor elektriciteit.
Volledig scherm
PREMIUM
Fluvius wil in de komende tien jaar 4 miljard extra investeren in de Vlaamse distributienetten voor elektriciteit. © Fluvius

Hoe gaat ons elektriciteitsnet al die zonnepanelen en elektrische wagens aankunnen in de toekomst?

Binnen enkele jaren rijden we allemaal elektrisch, heeft de warmtepomp de mazout- of gasketel verdrongen en liggen er nog meer zonnepanelen op onze daken. Maar kan ons distributienet die ambitieuze energietransitie wel aan? Niet zonder ingrijpende versterkingen, aldus netbedrijf Fluvius. Dat komt nu met een noodzakelijk maar kostelijk tienjarenplan. 

47 reacties

  • Denis Stock

    2 jaar geleden
    Tijd om zonnige oorden blijvend op te zoeken.
  • Pepe Basura

    2 jaar geleden
    Weg met Fluvius, weg met de Belgische "overheid", weg met België. Dan krijgen we rust, ons geld terug en stroom
  • Renée Verhoeven

    2 jaar geleden
    Een eenvoudige berekening leert dat 5 miljoen EV's die 1 keer per week 90kWh laden een meerverbruik geven van 25 TWh per jaar, dat is 30% van ons huidige jaarverbruik van 80TWh dat er zou bijkomen. Dan hebben we het nog niet over warmtepompen, ook energievreters en volgens groen nog alle kerncentrales stoppen die 48TWh produceerden in 2021, je moet echt niet geleerd zijn om in te zien dat dit allemaal onmogelijk is. Daarme nog niks gezegd over de netwerken die dat ook niet aankunnen.
  • Benny De Keyzer

    2 jaar geleden
    Wat is er gebeurd met dat geld van al die distributie vergoedingen die ik op mijn elektriciteitsrekening zie staan? Moet dat normaal gezien niet gebuikt worden om ons elektriciteitsnetwerk aan te passen of dient dat enkel om de heren in de raad van bestuur een dikke bonus te geven?
  • Robert DE REU

    2 jaar geleden
    Heb hier maar een reactie op, wat ben ik blij dat ik een 70er ben.