Gents gezin vraagt nu dat politie de krakers in hun huis beschermt

Het Gentse koppel dat vrijdag nog een radeloos bericht op Facebook postte over een groep Roma die hun huis hadden gekraakt, heeft nu de politie gevraagd om diezelfde krakers te beschermen. Het koppel vreest mogelijke gewelddadige acties, na tal van racistische reacties.

jfs

Gisteren had de vrouw van het gezin stevig haar beklag gedaan over een tiental krakers die “met kinderen en een hond” al enkele weken intrek had genomen in haar huis. De vrouw werkt met haar man momenteel in Vietnam. “We staan machteloos. De politie kan ons niet helpen omdat kraken geen strafbaar feit is”, klonk het radeloos.

Dat bericht is inmiddels van Facebook verwijderd. De dame is naar eigen zeggen geschrokken van alle racistische reacties op haar bericht en nu vraagt ze in een nieuwe ‘open brief’, dat politie de Roma die in haar huis zitten beschermen.

Haat

“Onze oproep op Facebook ontketende een storm aan reacties. Daarbij uitten heel wat mensen hun oprechte bezorgdheid, verbijstering en solidariteit met de wantoestand waarin wij – en vele anderen– ons bevinden. We zijn hier dan ook heel dankbaar voor”, luidt het.

Laten wij echter heel duidelijk zijn: ten stelligste distantiëren wij ons van eender welke oproep tot haat, discriminatie, racisme of geweld. Geen van deze mág en kán een oplossing inhouden! Wij vragen de politie van Gent dan ook om de Roma-familie die zich momenteel in ons huis bevindt, indien nodig, politionele bescherming te bieden tegen alle vormen van gewelddadige actie.”

Vervolgens geeft ze een ‘bloemlezing’ van de racistische berichten die sommige heethoofden schreven als reactie op haar originele bericht. Eén van hen roept zelfs op om “met een aantal sterke mannen” de krakers uit het huis te zetten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen