©  VDB VDB

Eerste vrouwelijke assistent-coach bij Belgian Lions: Gaëlle Bouzin is al derde vrouw in sportieve staf van mannenploeg

De Belgian Lions krijgen voor het eerst in de Belgische basketbalgeschiedenis een vrouw als assistent-coach. Gaëlle Bouzin wordt assistent-coach/scouter van bondscoach Dario Gjergja en is de vervanger van Oliver Foucart, die omwille van persoonlijke redenen stopt. Tanja Sarenac is de nieuwe physical-trainer. Met ook Klara Delcourt (team-manager) telt de sportieve staf van de Belgian Lions maar liefst drie vrouwen. Gaëlle Bouzin is bij kampioen Oostende ook assistent van Dario Gjergja.

Patrick Ceulemans

De sportieve staf van de Belgian Lions krijgt enkele wijzigingen. Olivier Foucart (assistent-coach van het Duitse Göttingen) stopt om persoonlijke redenen als assistent en wordt vervangen door Gaëlle Bouzin. Zij wordt assistent-coach/scouter van bondscoach Dario Gjergja en bij Oostende. Frédéric Wilmot (assistent-coach Charleroi) blijft aan boord als tweede assistent-coach. Bondscoach Daria Gjergja en assistenten Bouzin en Wilmot krijgen met Tanja Sarenac een extra kracht. Zij wordt de physical-trainer van de Belgian Lions.

30 juni tegen Slovakije in het kader van WK-voorronde

De Belgian Lions werken op 30 juni (Slovakije, mons.arena) en 3 juli in Servië de laatste twee interlands van de eerste ronde van de WK-kwalificatieronde af. Op 25 en 28 augustus vatten ze de beslissende voorronde van het WK aan. 1 september start dan het EK voor de Belgian Lions. Een drukke en belangrijke zomer voor de Lions die, met ook Klara Delcourt als team-manager, maar liefst drie vrouwen in de sportieve staf tellen. Gaëlle Bouzin is tevens de eerste vrouwelijke assistent-coach ooit bij de Belgian Lions.

Tien jaar geleden brak Kathleen Schuurmans de ban bij de Belgian Lions. Zij werd de eerste vrouw in de sportieve staf bij de Lions en was verschillende jaren team-manager.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer