Mysterie na vondst dode man in Buchten over de grens bij Dilsen-Stokkem: politie houdt alle scenario’s open

Wat gebeurde er donderdagmiddag in de anders zo vredige dorpskern van Buchten, bij Born net over de Nederlandse grens? In een stille straat lag een dode man. Doodgeschoten? De politie zit nog met talloze vragen.

Bron: De Limburger

Geschokte buurtbewoners weten te melden dat twee wandelende Buchtenaren donderdagmiddag rond kwart over vier een dode man van middelbare leeftijd op straat zagen liggen. Vlakbij een garagebox die toebehoort aan het nabijgelegen appartementencomplex aan het Sint Catharinahof, gesitueerd in het hart van het anders zo vredige kerkdorp. Volgens meerdere dorpelingen is het slachtoffer een bewoner van een van de appartementen op de derde verdieping.

 

Schietpartij

De gealarmeerde politie kreeg vrijwel meteen de melding van een schietpartij, voorafgegaan door een aanrijding met letsel op dezelfde plek. In een mum van tijd waren de hulpdiensten met meerdere voertuigen en manschappen ter plaatse.

Rond het levenloze lichaam en de garagebox trokken recherche en brandweer grote schermen en een onderzoekstent op. Volgens diverse omwonenden lag er op de plek des onheils ook een fiets. Sommigen menen te weten dat er inderdaad is geschoten, anderen zeggen niets te hebben gehoord.

Scenario’s

Hoe de man – de politie repte woensdagavond nog steeds van ‘een persoon’ – om het leven is gekomen, is nog volstrekt onduidelijk. Ook de vraag of er daadwerkelijk sprake was van een schietpartij en of de man daarvan mogelijk of vermoedelijk het slachtoffer is geworden, zegt de politie nog niet te kunnen beantwoorden. “We hebben op dit moment geen enkel idee, alle scenario’s houden we open. Dat geldt ook voor de doodsoorzaak en de vraag of er sprake is van een misdrijf”, zegt politiewoordvoerster Annemiek Mols.

Aanhoudingen in de zaak zijn er dan ook nog niet verricht. Manschappen van de forensische en technische recherche zijn woensdagavond druk in de weer met sporen- en buurtonderzoek, waarbij ook speurhonden worden ingezet.

Perplex

Toegestroomde dorpelingen reageren geschokt en staan perplex. “Hier gebeurt echt nooit wat. Rustiger dan hier krijg je het niet. En dan nu dit”, fluistert een aangeslagen buurtbewoonster. “Ik heb het slachtoffer zien liggen, afschuwelijk. Ik ken hem niet persoonlijk, alleen van in het voorbijgaan”, zegt een ander.

Lift

Een winkelier even verderop weet te melden dat het bewuste appartementencomplex enige tijd geleden grondig is gerenoveerd en van een lift voorzien. “Daardoor zijn er nu ook oudere mensen komen wonen. De woonkamers zijn er echt mooi en groot geworden, wel elf meter lang.” Enkele Buchtenaren is het opgevallen dat er in het complex de laatste tijd het nodige verloop van bewoners is geweest. “Maar geen idee waarom.”

Laurens Schellen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer