©  ISOPIX

Keniaan Nicholas Kimeli loopt supertijd op de 5.000 meter in Diamond League Rome

Bron: BELGA

De Keniaan Nicholas Kimeli is donderdag de grote uitblinker geworden van de Diamond League atletiekmeeting in Rome. Hij klokte op de 5.000 meter 12:46.33, een absolute supertijd.

Kimeli verbeterde niet alleen zijn persoonlijk record, maar ook de beste wereldjaarprestatie en het meetingrecord van Eliud Kipchoge, inmiddels wereldrecordhouder en tweevoudig olympisch kampioen op de marathon. Op de mondiale ranking aller tijden komt Kimeli op de zevende plaats terecht.

 ©  AFP

Er sneuvelden nog drie andere beste wereldjaarprestaties in Rome, allemaal bij de vrouwen. Op de 100 meter horden won de Puerto Ricaanse olympische kampioene Jasmine Camacho-Quinn in 12.37, op de 800 meter won de Amerikaanse olympische kampioene Athing Mu in 1:57.01. In het polsstokspringen haalde eveneens een Amerikaanse de zege binnen, want Sandi Morris ging over 4m81.

Op een ongezien sterk bezette 200 meter bij de vrouwen haalde de Jamaicaanse Shericka Jackson het in 21.91, voor haar landgenote en olympisch kampioene Elaine Thompson-Herah (22.25). Op de 100 meter bij de mannen won de Amerikaan Fred Kerley in 9.92.

 ©  AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer