©  VTM

Seizoensfinale ‘Lisa’ eindigt met veel kussende koppeltjes... en een cliffhanger

De romantiek vierde hoogtij in de seizoensfinale van ‘Lisa’ donderdagavond. In een speciale dubbelaflevering die volgde na een eerdere aflevering op de avond, hebben Jonas en Lisa eindelijk hun jawoord aan elkaar gegeven. Maar hoe loopt het af met halfzus Katia?

Eva De Poorter

Even zag het er slecht uit voor Lisa (Tinne Oltmans) en Jonas (Oscar Willems). Hij leek weer te gaan vertrekken, een enkeltje naar New York. Wanneer Lisa een taxi liet komen om hem achterna te gaan en met hem te praten, staat hij plots voor haar neus. Met de boodschap dat hij dan toch niet zal vertrekken. “Als ik op die vlieger zou stappen, zou ik toegeven dat wij geen toekomst hebben. En ik kan dat niet aanvaarden”, biecht hij op. Waarop ze verzoenend in elkaars armen vallen.

LEES OOK. Hugo zonder Nicole te zien in ‘Lisa’, maar ver weg is zijn wederhelft niet: “Bij alles wat ik solo doe, gaat ze mee”

Skip naar twee weken later. Waarbij het koppel voor hun grote dag staat, waarop ze ja aan elkaar moeten zeggen. Eerst dreigt het nog in het honderd te lopen wanneer halfzus Katia (Anouck Luyten) te weten komt dat Gert (Bert Verbeke) uit de gevangenis overkomt om getuige te zijn van Jonas. Maar Lisa weet de gemoederen te bedaren. De ceremoniemeester – gespeeld door Hugo Sigal – leidt alles in goede banen, en met een “ja, ik wil” en een passionele kus wordt het huwelijk bezegeld.

Er wordt wel meer gekust op het trouwfeest die avond. Olivia (Anushka Melkonian) krijgt last van vlagen bindingsangst en lijkt prompt een einde te maken aan haar relatie met Lars (Thomas Van Caeneghem). Elke (Femke Verschueren) ziet haar kans, en kust hem op de dansvloer. Wat tranen oplevert bij Olivia. Ook Lisa’s vader Erik (Bert Cosemans) krijgt zijn dosis romantiek in de vorm van een dans en kus van Greet (Marijke Hofkens). Tussen Remco (Arno Moens) en Pilar (Jean Janssens) slaat de vonk opnieuw over. En hoewel Katia opmerkt dat “iedereen precies aan het kussen is behalve ik”, bezorgt Vic (Briek Lesage) haar toch een liefdevolle avond.

(Lees verder onder de foto’s)

Greet en Erik kussen op de dansvloer.  ©  VTM

Remco en Pilar vinden elkaar terug. ©  VTM

Elke en Lars wisselen romantische blikken uit.  ©  VTM

Dode?

Tot Katia oog in oog komt te staan met Gert, die uitzonderlijk uit de gevangenis mocht komen, waar hij opgesloten zit voor moord. Hij hoopt met haar te praten, maar zij ziet dat niet zitten. “Ik heb u niets te zeggen. Als je nu niet weggaat, dan ga ik zeggen dat je mij probeert te verkrachten.” Waarop hij op haar afstapt. Ze slaat op de vlucht, maar onderweg valt ze en hoor je Gert zeggen: “Godverdomme, nee. Niet weer.” Overleeft Katia de val? Of heeft Gert opnieuw een dode op zijn geweten?

En dan is er nog een ander mysterie dat opheldering moet krijgen in het volgende seizoen: is Reinhout (Ben Van Ostade) de vader van Jonas? Een opmerking wanneer Lisa en Jonas wegrijden om van hun huwelijksnacht te genieten, doen dat in ieder geval vermoeden. Het is wachten tot na de zomer op een antwoord.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER