André Niesen (74) uit Lummen
Volledig scherm
PREMIUM
André Niesen (74) uit Lummen © Photonews

Hoeve van André (74) wordt na meer dan 100 jaar gesloopt, toch blijft hij wonen op zijn stuk grond: “Ze wilden me in een rusthuis steken. Niks van”

Limburger André Niesen (74) moet niet weten van vertrekken op zijn heilig stukje familiegrond. Dat de gemeente een veiliger fietspad voor zijn deur wil aanleggen en zijn hoeve daarvoor gesloopt zal worden, vindt hij zelfs prima, zolang hij maar kan blijven wonen op de rest van zijn grond. “Ze hebben toch maar een deel van het huis nodig”, vertelt hij. De zeventiger haalde zijn slag thuis.

48 reacties

  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Zelfs in communistisch China respecteren ze een eigendom meer dan hier. Daar laten ze desnoods een autostrade een ommetje maken rond iemand die zijn huis niet wil laten onteigenen.
  • Mireille Vergauwen

    2 jaar geleden
    74 en nog ok dan hoef je niet naar een rusthuis. Daarbij die mens is niet tegendraads voor de aanleg van dat fietspad. Hoop dat die mens daar nog lang gelukkig is en zelf kiest wanneer hij klaar is om naar een rusthuis te gaan.
  • nicky vandee

    2 jaar geleden
    Hij heeft zijn slag thuis gehaald, opgelost
  • Jean-marie Van Doren

    2 jaar geleden
    Als ze voor die man een nieuw huizeke met alles nieuw zetten op zijn grond zou ik ook niet twijfelen
  • Patrick Weyers

    2 jaar geleden
    Die hadden gedacht dat ze dat ”oud” ventje de baas konden. Noppes dus. En terechte opmerking van iemand. Werken tot 67 en rusthuis voor 70-jarigen. Mooie toekomst.