Wielen met remschijven en remklauwen zullen steeds vaker worden verdrongen door 'ouderwetse' trommelremmen.
Volledig scherm
Wielen met remschijven en remklauwen zullen steeds vaker worden verdrongen door 'ouderwetse' trommelremmen. © Porsche

Waarom de ‘ouderwetse’ trommelrem terugkeert, ook in dure nieuwe auto’s

Trommelremmen werden tot voor kort alleen nog toegepast op kleine auto’s en budgetmodellen. Duurdere auto’s zijn standaard voorzien van de beter functionerende schijfremmen. Maar de ‘ouderwetse’ trommelrem keert terug en dat heeft alles te maken met de opmars van de elektrische auto.

9 reacties

  • Gaston Miar

    2 jaar geleden
    Wil men minder fijn stof? Dat men dan die nutteloze en tergende verkeerstafels weg doet. In beide richtingen, remmen en terug versnellen = veel fijn stof.
  • Roger Kerhove

    2 jaar geleden
    De slijtage van banden heeft veel te maken of je veel autostrade of veel km aflegt in de stad stoppen en vertrekken met veel bochten en het type band 4 seizoens banden gaan minder lang mee omdat de rubber soepel is tegenover de andere . Het verbruik is veel hoger dan je lange afstanden aflegt en dat geld over de slijtage van je remmen , ik rij met mijn 4 seizoen banden maar amper 16000km , uitlaten gaan ook sneller stuk daar het condenswater niet de tijd heeft om te verdampen .
  • Geert Tamsyn

    2 jaar geleden
    Volgens een studie van Test Aankoop gaan banden in België gemiddeld 41.500 km. mee. Profieldiepte is niet het enige criterium, de rubberkwaliteit gaat ook achteruit, wie er te lang mee rijdt, riskeert een klapband. Plakkende remmen na enkele dagen krijg je ook met schijfremmen.
  • Marc Van Loo

    2 jaar geleden
    Theo van hoof, er is veel verschil in banden en hardheid ervan.. Ik heb er op 30000 al versleten gehad.
  • Theo Van Hoof

    2 jaar geleden
    Deblaere Ronald slechts 50 000km met een band? Hoe rijd jij? Ik heb nu 130 000km met 2 stellen banden en geen van beiden zijn minder dan 4mm. En mijn wagen is verre van licht. Zeg maar ruim 2000kg ledig. Voor de rest staat er weer wat gezever in het artikel. Een trommelrem is alles behalve hermetisch afgesloten. Er is nog altijd een spatie tussen het vaste deel en het draaiende. Ook daar komt water in en je trommel zal inwendig roesten. Na enkele dagen een plakkende handrem is geen uitzondering.