We denken bij asbest meestal aan de typische grijze golfplaten, maar je vindt het ook in bouwmaterialen waarvan je het niet verwacht, zegt Cindy Delens van ABL Asbestlabo.
Volledig scherm
PREMIUM
We denken bij asbest meestal aan de typische grijze golfplaten, maar je vindt het ook in bouwmaterialen waarvan je het niet verwacht, zegt Cindy Delens van ABL Asbestlabo. © Ilva/ rv

Expert noemt 5 verrassende plaatsen in huis die asbest kunnen bevatten: “Het hier weghalen kost snel meer dan 40.000 euro”

Maar liefst 65 procent van de sinds vorig jaar verplichte asbestattesten vermeldt asbest in de woning. Afhankelijk van waar die zit, is dat niet enkel een aanslag op jouw gezondheid, maar ook op je portemonnee. “Als een erkende asbestverwijderaar moet worden ingeschakeld, zit je al snel met een rekening van duizenden euro’s”, waarschuwt experte Cindy Delens van ABL Asbestlabo. Haar jaren ervaring levert vijf tips en een heleboel foto’s op waarmee je zélf asbesthoudende materialen kan herkennen en de verwijderingskosten inschatten.