©  Shutterstock

Vrouw en meisje gewond na mesaanval op Duitse school: Nederlander (24) gearresteerd

Een vrouw en een jong meisje zijn vrijdagochtend gewond geraakt bij een mesaanval op een basisschool in de Zuid-Duitse stad Esslingen, zo laat de lokale politie weten. “De vrouw en het meisje zijn zwaargewond en liggen in het ziekenhuis”, zei een politiewoordvoerder.

lto
Bron: BELGA

De vermoedelijke dader viel hen aan met een mes en vluchtte vervolgens weg. Een 24-jarige Nederlander die in Esslingen woont, werd later op de dag gearresteerd in Stuttgart. Volgens de politie is het erg waarschijnlijk dat hij de dader is.

De vermoedelijke dader kon worden opgepakt nadat hij in Stuttgart een voorbijganger aangesproken had en gevraagd had om de politie te verwittigen “omdat hij verantwoordelijk was voor de misdaad in Esslingen”.

Een motief voor het misdrijf is nog niet bekend. Het is ook onduidelijk wat de relatie is tussen de vrouw en het kind en de dader.

De aanval gebeurde in de inkomhal van de school. Slechts een klein aantal kinderen was aanwezig in het gebouw op het moment van de misdaad. Zij krijgen psychologische bijstand.

Een motief voor het misdrijf is nog niet gekend. Het is ook onduidelijk wat de relatie is tussen de vrouw en het kind en de dader.

Na het incident werd de school afgezet en doorzochten politieagenten het gebouw.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer