Familie Planckaert neemt afscheid van mémé Clara: “Een vrouw van weinig woorden, maar met een groot hart”

Clara ‘Mémé’ Brusseel, de stammoeder van de familie Planckaert, die geregeld te zien was in de realityreeks Château Planckaert wordt vandaag om 11 uur begraven in Meigem. De uitvaart met de urne vindt plaats in de Sint-Niclaaskerk. De familie liet eerder al weten dat iedereen die afscheid wil komen nemen welkom is. Buiten de kerk werd een groot scherm geplaatst zodat wie dat wenst, de dienst buiten kan volgen.

Laurence Torck en Ruben De Keyzer

Vlaanderen maakte zo’n twintig jaar geleden al kennis met Clara Brusseel, de moeder van Christa Planckaert. Maar de voorbije twee jaar werd ze vooral bekend als “mémé” dankzij de realityreeks Château Planckaert. De laatste tijd kampte ze echter met haar gezondheid waardoor ze na jaren in haar eigen appartement te hebben gewoond, verhuisde bij haar dochter Christa en schoonzoon Eddy. Eind mei overleed Clara op 96-jarige leeftijd na een aanhoudende bronchitis en longontsteking.

Tijdens de dienst noemde de pastoor Clara een “vrouw van weinig woorden maar met een groot hart” ook zei hij dat ze “mémé Clara was voor heel Vlaanderen”.

Vlak voor de aanvang van de ceremonie kwam de familie Planckaert toe om afscheid te nemen van hun mémé ©  Ruben De Keyzer

 ©  Ruben De Keyzer

Mémé Planckaert wordt begraven na een ceremonie in de Sint-Niclaaskerk in Meigem. De dienst is te volgen op grote schermen buiten de kerk. Volgens onze reporter ter plaatse stroomt het volk toe en is het in de buurt van de kerk al moeilijk om te parkeren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER