Max Verstappen in Monaco.
Volledig scherm
PREMIUM
Max Verstappen in Monaco. © Photo News

Het mes in het loon van Max Verstappen en co door ‘salary cap’, maar WK-leider vindt dat geen goed idee: “Wij brengen de show en riskeren onze levens”

F1Het lijkt alsof het dossier om de twee jaar onder het stof vandaan wordt gehaald. Maar deze keer lijkt het de regelgevers menens: er wordt nu écht onderhandeld over een ‘salary cap’. Inderdaad: een bovengrens aan wat een coureur mag verdienen. Wordt boeiend. Bij zes (van de tien) teams zitten ze er boven. Van een beetje tot een beetje heel veel. Max Verstappen gaf alvast mee dat hij er weinig voor voelt om in te leveren. “Iedereen verdient meer geld, ook de teams en de Formule 1. Waarom zouden wij, de coureurs, dan moeten worden gelimiteerd?”

16 reacties

  • bob jansens

    2 jaar geleden
    aan marc vandecauter, zoals u het zegt; ik zou er nog aan toe voegen RB kan van vandaag op morgen beslissen dat Perez de kopman wordt...
  • marc vandecauter

    2 jaar geleden
    Beste Max weet u waarom u niet te schoon bent om eventueel in te leveren om dat u niet alles bepalend bent ,uw wagen daar en tegen wel want zij eerlijk Max als u in een williams stapt zult u geen wedstrijd winnen of in de punten rijden
  • Marie Vanakker

    2 jaar geleden
    Mooi zou bij alle sporten moeten gebeuren want je kan natuurlijk niet alleen de F1 piloten een loon cap opleggen. Als dit erdoor komt gelijk ook een cap doortrekken voor voetbalspelers die verdienen ook veel teveel. Iedereen gelijk voor de wet of weeral niet?
  • eduard janssens

    2 jaar geleden
    Ik zou het ook niet in leveren ik zou niet met ander rekening houden ieder voor zich een ander kijkt ook niet naar mij .
  • Lucas Vissers

    2 jaar geleden
    Show ? Alleen het geld telt en daar moet en zal een eind aan komen !