Sergio Perez. ©  AFP

Sergio Perez stuitert naar de snelste chrono in Bakoe, Max Verstappen rijdt derde tijd

De Mexicaan Sergio Perez klokte het snelste rondje in de eerste vrije training van de GP van Azerbeidzjan. Hij klopte Charles Leclerc en Max Verstappen, die een spin maakte.

Marc Cornelissen

Sergio Perez rijdt nog op een wolk na zijn zege in de straten van Monaco. Bovendien heeft de Mexicaan altijd sterk gepresteerd in Bakoe, waar hij vorig jaar won en het beste palmares kan voorleggen van alle F1-rijders. Ook in de eerste training was hij helemaal één met zijn Red Bull. Met een tijd van 1:45.476 was hij een tiende sneller dan Charles Leclerc in de Ferrari.

Max Verstappen volgde op drie tienden en ging de tweede Ferrari, van Carlos Sainz, vooraf. De wereldkampioen maakte in zijn laatste ronde een spin in bocht 15, maar hield zijn auto daarbij uit de muren.

LEES OOK. Max Verstappen is tegen een maximumloon: “Wij zijn degenen die hun leven riskeren”

Mick Schumacher, toch al fel geplaagd met twee zware crashes dit seizoen, kon slechts drie rondjes afleggen door een technisch probleem aan zijn Haas-Ferrari.

Opvallend in de eerste sessie was het stuiteren, dat erger leek dan we de voorbije races hebben gezien. Bakoe heeft de langste rechte lijn in de F1: 2,2 kilometer over Neftchilar Avenue, waar de rest van het jaar auto’s, bussen en vrachtwagens over rijden. Daardoor is het wegdek hobbelig en gevoelig voor het bouncing-fenomeen. Bij Verstappen leek de achtervleugel enorm te klapperen op het rechte stuk.  (mc)

LEES OOK. ‘Crash Kid’ Mick Schumacher krijgt laatste waarschuwing van zijn baas: “Niet crashen of er komen gevolgen”

Mick Schumacher. ©  EPA-EFE

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer