Overheids- en universiteitssites onbereikbaar door storing bij Belnet

© rr

Door een storing bij netwerkbeheerder Belnet waren tal van overheids- en universiteitswebsites dinsdagavond een tijdlang onbereikbaar. Iets na 2 uur woensdagochtend was het netwerk hersteld. De oorzaak van de storing is nog niet bekend.

dgs, mtm

Overheidswebsites als belgium.be en minfin.fgov.be waren offline door technische problemen bij het Belnet-computernetwerk. Ook de VRT-sites werden getroffen, net als de sites van universiteiten en ziekenhuizen.

Belnet is het Belgisch computernetwerk voor onderzoeksdoeleinden, waar zowel universiteiten, onderzoeksinstellingen als openbare diensten gebruik van maken.

Belnet liet weten dat de problemen rond 2.10u vannacht volledig verholpen waren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Oorzaak nog niet bekend

"De precieze oorzaak van het incident is momenteel nog niet bekend, verdere technische analyse zal dit moeten uitwijzen", aldus Belnet in een persbericht. "Wel staat vast dat het niet om een DDoS-aanval ging. Er waren ook geen werken aan het netwerk op het moment van de storing."

“We zijn ons bewust van de grote impact van het incident op onze klanten en hun werking. Het Belnet-netwerk heeft sinds zijn ontstaan bewezen een uiterst stabiel en betrouwbaar netwerk te zijn. Wij betreuren de storing dan ook ten zeerste en zullen de komende uren en dagen verdere technische analyses uitvoeren”, zegt Jan Torreele, directeur van Belnet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen