© Gunter Cypers

Techniek en duurzaamheid op de speelplaats bij Don Bosco Helchteren

Houthalen-Helchteren -

Don Bosco Helchteren werd door de Vlaamse Confederatie van Ouders en Ouderverenigingen als voorbeeld gekozen voor techniek en duurzaamheid op de speelplaats.

Gunter Cypers

Op de speelplaats van Don Bosco Helchteren gaan techniek en duurzaamheid hand in hand. Zo vind je er een zitbank met zonnepanelen en windmolen, waar leerlingen hun gsm kunnen opladen, een ondergrondse regenwaterput waarvan het water gebruikt wordt voor de wc’s en moestuinen en een zelfgemaakte voetbalkooi. Ook twee zelfgemaakte moestuinen sieren de speelplaats. De moestuinen worden onderhouden door de leerlingen van de eerste graad en de groenten worden ook verwerkt tijdens de lessen.

Daarnaast staan er op de speelplaats ook enkele zelfgemaakte bijenhotels, een aantal zelfgemaakte banken van hout, drie zelfgemaakte buitenklassen, waar vooral algemene vakken gegeven worden. Het schoolteam merkt dat de leerlingen genieten van de vernieuwingen aan de speelplaats: leerlingen komen meer tot rust tijdens de speeltijd. In de voetbalkooi wordt een competitie georganiseerd, dit geeft de leerlingen een zinvolle invulling van hun speeltijd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer