Deze keer is het wel prijs: Jakub Mareczko is de snelste in ZLM Tour

Jakub Mareczko heeft de derde rit in de ZLM Tour gewonnen. De Italiaan van Alpecin-Fenix was de snelste in een massaspurt na een heuvelachtige etappe tussen het Noord-Limburgse Heythuysen en Buchten. Donderdag was Mareczko ook al de snelste, maar werd hij gediskwalificieerd en ging de zege naar Olav Kooij. De Nederlander van Jumbo-Visma blijft wel leider.

Yanko Beeckman

Op zo’n 178 kilometer van de meet kozen zes vluchters het hazenpad. Tim Bierkens (Allinq CT), Jordy Bouts (BEAT Cycling), Nick van der Meer (VolkersWessels), Roel van Sintmaartensdijk (VolkersWessels)n Jack Bernard Murphy (EvoPro Racing) en Jacob Eriksson (Riwal) waren hun namen.

Met nog een kleine tachtig kilometer te gaan, werd de kopgroep gehalveerd. Bouts, Van Sintmaartensdijk en Eriksson waren de jongens die overbleven.

Het trio voorin overleefde ook de Maasberg, de laatste beklimming van de dag. Maar tijdens de plaatstelijke rondes in Buchten werden de vluchters gegrepen.

In een massaspurt zonder noemenswaardige incidenten slaagde Mareczko er voor de tweede dag op rij in Kooij voor te blijven. Donderdag werd hij na afloop gedeclasseerd vanwege een manoeuvre in de sprint. Weinig subtiel kwam Mareczko daarom vrijdag met de vinger voor de mond over de streep. “Misschien maakte de wedstrijdjury gisteren een fout”, zei hij na zijn ritzege. Kooij finishte als tweede voor de Deen Alexander Salby, de Italiaan Elia Viviani en beste Belg Milan Fretin (vijfde).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Top vijf:

1. Jakub Mareczko (Alpecin-Fenix)

2. Olav Kooij (Jumbo-Visma)

3. Alexander Salby (Riwal Cycling Team)

4. Elia Viviani (INEOS Grenadiers)

5. Milan Fretin (Sport Vlaanderen-Baloise)

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer