Eenzaat die twee moorden bekende "wilde moeder helpen"

De man die zichzelf gisteren heeft aangegeven voor de dubbele moord, wou zijn moeder helpen met zelfmoord plegen. Hij zou pillen gekocht hebben op het internet samen met een vriend, maar die pillen waren niet zwaar genoeg. De 42-jarige man heeft eerst heeft hij zijn moeder vermoord in haar huis in Blankenberge, en daarna heeft hij ook nog een vriend koelbloedig doodgeschoten langs een jaagpad in Zeebrugge.

mab

Oliver B. is volgens kennissen een echte eenzaat. Samen met zijn moeder Renate, afkomstig uit Duitsland, kwam hij jaren geleden in Blankenberge wonen. Daar huurden ze samen een bescheiden appartementje en leefden ze teruggetrokken. Terwijl zijn moeder zich in haar vrije tijd bezighield met schrijven, ging Oliver vaak naar het strand.

Daar kwam hij in contact met Norbert “Bert” Bocher uit Blankenberge. De gescheiden vader van een zoontje van zes ging volgens zijn nabestaanden in zijn vrije tijd net als Oliver ook geregeld op het strand wandelen. Met een metaaldetector ging hij er op zoek naar waardevolle spullen in het zand. Zo raakten de twee bevriend. Maar sinds kort was de vriendschap niet meer naar de zin van Oliver. Zijn kameraad kwam volgens hem te dicht en wist – naar zijn gevoel – te veel over hem. Dat zinde de eenzaat niet. Hij bekende aan de politie dat hij daarom het plan had opgevat Norbert uit de weg te ruimen.

Hij lokte Norbert dinsdagavond met een smoesje naar het jaagpad tussen Blankenberge en Zeebrugge. Daar wachtte hij zijn voormalige kameraad – die met de fiets langs het jaagpad reed – op en schoot hem in koelen bloede neer. Dezelfde avond omstreeks 21.30 uur werd het slachtoffer door mountain­bikers hevig bloedend aangetroffen met een kogel in zijn voorhoofd, en zijn benen nog om zijn fiets ­geklemd. In het ziekenhuis bezweek hij aan zijn verwondingen.

Maar dat is niet de enige moord die hij op zijn geweten heeft. Eerder had hij ook al zijn moeder vermoord met een mes. Na de moord op het jaagpad keerde hij terug naar het appartement om brand te stichten. Zo wilde hij de moord op zijn moeder op een ongeluk doen lijken.

Vervolgens verdween Oliver 48 uur van de aardbodem. Tot hij zichzelf ging aangeven bij de politie en spontaan de twee moorden bekende. Hij is aangehouden door de onderzoeksrechter en moet dinsdag voor de raadkamer verschijnen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen