Flitsbezorger Gorillas ontslaat 240 personeelsleden en stopt in Antwerpen… of toch niet? “We gaan onze activiteiten reduceren”

Antwerpen -

Flitsbezorger Gorillas – een koerierdienst die boodschappen binnen de tien minuten per fiets aan huis levert – gaat al zijn 240 personeelsleden in België ontslaan. Het bedrijf stopt zijn activiteiten in Antwerpen en Brussel. Dat zegt de socialistische vakbond. Het bedrijf zelf bevestigt dat vertrek niet en zegt dat het de dienstverlening in Antwerpen gaat “reduceren”.

Christof Willocx

Gorillas is een Duits bedrijf dat sinds de zomer van vorig jaar in bepaalde delen van Brussel en Antwerpen boodschappen die via de website van het bedrijf zijn besteld, binnen de tien minuten levert via een fietskoerier. En dat voor amper 1,8 euro leveringskosten en met productprijzen die vergelijkbaar zijn met de traditionele supermarkten. In Antwerpen levert Gorillas booschappen zoals brood, koffie, groenten, spaghetti, bier en andere producten in het centrum van de stad, van de Tentoonstellingswijk op het Kiel tot het Eilandje en een deel van Borgerhout. Maar in de voorbije weken waren er hardnekkige geruchten dat Gorillas er in België mee zou ophouden.

LEES OOK. Gedaan met supersnel geleverde boodschappen? Flitskoerier Gorillas mogelijk alweer weg uit Antwerpen

Vakbond bevestigt ontslagen

Dat wordt nu bevestigd door de socialistische vakbond ABVV Horval. “De directie heeft kenbaar gemaakt dat het zijn activiteiten in België wil stopzetten en wilde elk personeelslid daarvoor apart spreken”, zegt Yvan De Jonge, secretaris van ABVV Horval. “We hebben gezegd dat dit beter in overleg met de vakbonden gebeurt, zodat de sociale rechten van alle werknemers zeker worden gerespecteerd. Tegen 27 juni zouden we een akkoord maken. De 240 werknemers zullen worden ontslagen. Vandaag zitten die mensen nog thuis, met behoud van hun loon.” Van die 240 werknemers werkt ongeveer 40% in Antwerpen, de rest in Brussel.

Een vestiging van Gorillas, van waar de bestellingen vertrekken. ©  Gorillas

Moeilijke communicatie

Op onze vraag om een reactie, liet Gorillas vrijdagnamiddag weten dat “we in België hebben besloten om onze huidige activiteiten te reduceren en een aantal van onze vestigingen te sluiten, met ingang van 13 juni. We zullen echter open blijven in Antwerpen en Brussel, en onze klanten blijven bedienen binnen hetzelfde leveringsgebied.”

Wat is het nu, gaat Gorillas na 13 juni in België dicht of niet? Gorillas geeft geen verdere uitleg. Maar als we de vakbond confronteren met de communicatie van Gorillas, is die heel duidelijk. “Gorillas is wel degelijk van plan om iedereen in België te ontslaan”, zegt Yvan De Jonge.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER