De brandweer moest de ladderwagen inzetten. © Tommy Maes

Uitslaande brand vernielt appartement in Mol, bewoonster naar ziekenhuis

Mol -

In een appartementsgebouw in de Sint-Pieterstraat in Mol is vrijdagavond een uitslaande brand uitgebroken. De bewoners konden tijdig het gebouw verlaten. Eén appartement is volledig vernield, een andere is tijdelijk onbewoonbaar.

De brand ontstond rond 17.30u in de keuken van een van de zes appartementen in het gebouw. Alle bewoners konden het gebouw tijdig verlaten. Er raakte niemand gewond, maar de bewoonster van het zwaarst getroffen appartement moest wel naar het ziekenhuis omdat ze mogelijk veel rook had ingeademd.

De brandweer van post Mol probeerde zo snel mogelijk ter plaatse te komen, maar moest omrijden omdat de spooroverweg dicht was. De collega’s van post Balen waren intussen ter plaatse om de eerste bluswerken te starten.

Een appartement is volledig vernield. De flat erboven is ook tijdelijk onbewoonbaar. © Tommy Maes

De schade is aanzienlijk. Het appartement op de eerste verdieping waar de brand ontstond, is volledig vernield. Het appartement erboven is door rook- en waterschade ook tijdelijk onbewoonbaar. De andere vier appartementen zijn in principe bewoonbaar. “Voor de bewoonster van het vernielde appartement zoeken we tijdelijk noodopvang. De bewoonster van het andere tijdelijk onbewoonbare appartement heeft zelf opvang gevonden, maar indien nodig zoeken we ook voor haar noodopvang”, vertelt burgemeester Wim Caeyers (CD&V).

Overburen Ann Stroobants en Sherelle Stendert zamelen babyspullen in voor een van de bewoners. © Tommy Maes

Overburen Ann Stroobants en Sherelle Stendert zijn gestart met het inzamelen van babyspullen voor een van de bewoners van de appartementsblok. “We hebben vooral babykleertjes voor meisjes in de maten 98 en 74 nodig. Ook babyspeelgoed en verzorgingsproducten zijn welkom. Mensen kunnen de spullen bij mij binnenbrengen op Sint-Pieterstraat 35 bus 1”, zegt Sherelle.

   (Tommy Maes )

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER