Wannes Nimmegeers/Pieter-Jan Vanstockstraeten/ph
Volledig scherm
PREMIUM
© Wannes Nimmegeers/Pieter-Jan Vanstockstraeten/ph

Na dodelijk ongeval op jaagpad. De ‘oorlog’ om het fietspad. Vijf Vlamingen getuigen: “Een ongeval is altijd iemand anders fout”

Het is druk op onze fietspaden. Te druk. Bij een botsing met een groep wielertoeristen langs het Albertkanaal kwam een 73-jarige fietser om het leven. ‘Ruimterivaliteit’, noemt mobiliteitsexpert Kris Peeters het. Vijf Vlamingen doen hun verhaal: “Achterhaalde wetgeving zorgt voor onveilige situaties”

45 reacties

  • Anja Steeman

    2 jaar geleden
    Ik heb geen wagen ik doe alles met de fiets nog een voor zelf te trappen ik zie veel op de weg veel fietsers kunnen hun verkeer regels niet meer ook zijn er veel die niet met de fiets kunnen rijden
  • jan bleys

    2 jaar geleden
    Misschien hebben sommige wielertoeristen wel een bel op hun fiets, maar remmen hebben ze zéker. Waarom gebruiken ze die dan niet?. Bellen, (of meestal schreeuwen) ,wil zeggen: ' wij komen eraan, ga uit de weg!' . Remmen of vertragen kennen ze niet ..
  • Jean Gielen

    2 jaar geleden
    Als bijna driekwart (??)van de wielertoeristen een fietsbel op de fiets heeft, dan zijn de anderen in overtreding. En het zijn deze cowboys die er voor zorgen dat alle wielertoeristen, wielerterroristen worden genoemd.
  • DANNY WITTEVRONGEL

    2 jaar geleden
    Met mijn honden gaan wandelen is tegenwoordig levensgevaarlijk op een wandel of fietspad. Als ik sommige fietsers zie voorbij zoeven lijkt het wel dat ik op een autostrade wandel. De hoge snelheid van al die elektrische en e-bikes wordt voor de gewone wandelaar echt een groot gevaar.
  • Christian Vandenbloock

    2 jaar geleden
    Op smalle wegen en paden moet het gewoon verboden worden om nog per 2 naast elkaar te rijden bij kruisende of voorbijstekende andere weggebruikers . Ik woon op de buiten en wielertoeristen die steevast naast elkaar blijven rijden op landelijke wegen kan je met de auto gewoon niet voorbijsteken .