Justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) en Jannie Haek, de baas van de Nationale Loterij.
Volledig scherm
PREMIUM
Justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) en Jannie Haek, de baas van de Nationale Loterij. © Belga

HLN ONDERZOEK. Verbod gokreclame was eis van Nationale Loterij: alleen als concurrentie vleugellam wordt gemaakt, krijgt staat zijn miljoenen

Het voorstel van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) om reclame voor kansspelen aan banden te leggen, was een eis van de Nationale Loterij. In ruil zou die Nationale Loterij de komende drie jaar dertig miljoen euro meer betalen aan de federale overheid. Dat blijkt uit een brief die de onderzoeksredactie van ‘VTM Nieuws’ en ‘Het Laatste Nieuws’ kon inkijken. Verslavingsexperts zijn blij met het verbod, maar roepen op om ook de reclame van de Loterij te beperken. 

94 reacties

  • marc schollaerts

    2 jaar geleden
    En in wie zijn zakken gaan die dertig miljoen weer verdwijnen
  • Wilfried Vanden Berg

    2 jaar geleden
    Gokken op de Lotto spelen of via een gelijk welk ander kansspel kan men niet verbieden . Iedereen doet met zijn of haar geld wat ze wil . Zolang dat op het einde van de maand maar alles betaald is . Maar Quicky probeert Lotto een Monopolie toe te spelen, uit eigen belang of niet , het blijft nog steeds verboden . Of denkt hij dat hij Al Capone in België is ?
  • Yvan Lissens

    2 jaar geleden
    Inderdaad, geld geven om een wet aan te passen is omkoping, of niet soms?
  • Katleen Putseys

    2 jaar geleden
    Is de "Nationale" Loterij dan niet van de "Belgische Overheid"? Waar blijven die 30 miljoen anders plakken ?
  • Marc Van der Vloedt

    2 jaar geleden
    Kras , een vlug rijtje nummers uit de computer "laten" pikken, ... Kras dat dat allemaal kan bij een (aan)gestuurd staatsorgaan en zijn benoemde lakeien. Kras dat ze een stroom en boom aan reclame inkomsten en uitgaven kunnen opzetten bij zoveel staats evenknieën (media, sport, "goede" doelen) Kras dat een blauwe (ex lichtgele) meehelpt de "concurrentie" vleugellam te leggen !