Lorin Parys, CEO van de Pro League.
Volledig scherm
Lorin Parys, CEO van de Pro League. © Photo News

Liefst drie rechtstreekse dalers komend seizoen: na nieuw overleg wijst alles naar 1A met 16 en geen halvering punten

Belgisch voetbalNa een nieuwe vergaderronde over het competitieformaat wijst nu alles in de richting van een 1A met 16 ploegen, waarna er play-offs met 6 komen, maar zónder puntenhalvering. En dit al vanaf 2023-24. Aan het eind van de komende competitie zijn er dan liefst drie rechtstreekse dalers.

10 reacties

  • joachim albert

    2 jaar geleden
    Play-offs zijn er gekomen op vraag van G5, om toch iets meer tegen goede tegenstander te kunnen spelen en, natuurlijk, met de steun van tv-zenders. Of denken jullie dat topploegen tegen Lommel, Beveren, Aalst... willen spelen? En andere ploegen hebben hun akkoord gegeven voor de centen. Alles duidelijk nu? Mvg
  • Vic Lenaerts

    2 jaar geleden
    18 ploegen in 1A en 1B laatste twee 1A dalen de eerste 2 uit 1B stijgen , duidelijk en eerlijk zo moet het zonder nacompetities.
  • jozef van riel

    2 jaar geleden
    Jawel Eric, er zijn nog landen (Schotland., Denemarken, …) waar met play offs gespeeld worden. Wel andere formule.
  • RENILDE DERME

    2 jaar geleden
    Alle landen in Europa (Spanje, Italië, Duitsland, Frankrijk, England, Nederland...) hebben een normale competitie, of het nu met 16,18 of 20 ploegen is, maakt ieder land voor zich uit. Waarom moe(s)t België een ander systeem creëren? Voor de money? Doe zoals de andere landen, na 30,34 of 38 wedstrijden is de kampioen gekend !
  • Rudy de clerck

    2 jaar geleden
    Wat komt die mens uit de politiek hier in het voetbal doen seg