De benzineprijzen in de VS worden alsmaar duurder.
Volledig scherm
De benzineprijzen in de VS worden alsmaar duurder. © ANP / EPA

Benzineprijs tikt in Verenigde Staten nieuw record aan: omgerekend 1,25 euro per liter

De benzineprijs is zaterdag in de Verenigde Staten gestegen naar een nieuwe recordhoogte. Gemiddeld kost een gallon (3,8 liter) voor het eerst meer dan 5 dollar (4,75 euro). Omgerekend gaat het om een prijs van zo’n 1,25 euro per liter benzine. Ook in België is de maximumprijs voor benzine 95 (E10) zaterdag met 1,7 cent naar een nieuw absoluut record geklommen tot 2,155 euro per liter. Dat meldt de FOD Economie.

10 reacties

  • Danny De Graeve

    2 jaar geleden
    Wat dacht ge, en maar roepen dat we volledig elektrische gaan rijden
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Dat doen ze nu met alles. Veel meer winst met minder productie. Het gedereguleerde neoliberale kapitalisme ten top. Ook bedrijven melden meer en meer dat ze zich vooral gaan toeleggen op het duurdere luxe segment. En zolang politici werkgeversverenigingen als hun bazen beschouwen zal er niets veranderen.
  • Jacques Mertens

    2 jaar geleden
    Veel meer winst met veel minder olie. Ook Rusland heeft zijn winst drie tot vier keer weten te verhogen dankzij de boycot. Die boycot bereikt precies het omgekeerde van wat ze ons wijsmaken.
  • Patrick Huwel

    2 jaar geleden
    Met de auto rijden gaat weldra enkel voor de rijken zijn. Het gepeupel mag dan te voet,fietsen of het kostbaar en nooit op tijd komende openbaar vervoer gebruiken.
  • Serge Aernoudt

    2 jaar geleden
    Oh, hier is 't maar een euro meer.