Neergeschoten man nog steeds in levensgevaar, dader(s) op de vlucht

De Brouckère ©  Kristof Vadino

In het centrum van Brussel, in de buurt van het De Brouckèreplein, is zaterdagavond een man (43) gewond geraakt bij een schietincident. Hij kreeg zes kogels in het lichaam en verkeert nog steeds in levensgevaar, meldt het parket van Brussel. De dader(s) worden nog steeds gezocht.

blg

De politie Brussel Hoofdstad Elsene kreeg omstreeks 20.20 uur een oproep binnen via het noodnummer 100 dat er geschoten zou zijn. Er werd een onderzoeksrechter aangesteld op basis van poging tot moord. Een ballistisch expert, een wetsdokter en het labo van de federale politie kwamen ter plekke, nadat de Brusselse politie een perimeter had ingesteld. Het onderzoek wordt geleid door de sectie moord van de federale gerechtelijke politie. Over de omstandigheden van het incident of de identiteit van het slachtoffer is nog niets geweten.

‘Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis en werd daar ook al meteen geopereerd. Volgens de laatste berichten omstreeks 11 uur verkeert hij nog steeds in levensgevaar’, zei Martin François, woordvoerder van het Brusselse parket zondag.

Brussels burgemeester Philippe Close veroordeelt het schietincident en verzekert dat de politie er alles aan doet om bezoekers veilig naar de hoofdstad te laten komen. ‘Ik hoop dat de politie de schuldigen zo snel mogelijk kan arresteren. Er zijn heel wat patrouilles gemobiliseerd om hen te vinden. Ik wil benadrukken dat iedereen zich veilig moet kunnen voelen in Brussel en daar doen we met de politiediensten alles aan’, zei de burgemeester.