Luikse PS vernieuwt volledige bestuur

© BELGA

Het voltallige bestuur van de Luikse PS-federatie stapt op, een dag nadat voorzitter Willy Demeyer bekendmaakte dat hij ontslag neemt om zich volledig te kunnen wijden aan het burgemeesterschap van Luik. Dat heeft Demeyer zaterdag bekendgemaakt. Vrijdag hield de Luikse federatie een statutaire algemene vergadering na nieuwe onthullingen in het Publifin-schandaal. Daar waren ruim 500 leden aanwezig, en na afloop, zaterdagvoormiddag, werd de kiesprocedure om een nieuwe voorzitter aan te duiden opgestart.

adm

De aankondiging van Demeyer dat hij opstapt als voorzitter van de Luikse federatie én als Kamerlid, kwam als een verrassing. Behalve Demeyer stappen ook het hele dagelijks bestuur en het comité van de federatie op. Isabelle Simonis, minister in de Franse gemeenschapsregering, en Kamerleden Alain Mathot en Frédéric Daerden hebben, nog volgens Demeyer, spontaan afstand gedaan van hun mandaat binnen de federatie.

De oproep tot kandidaten is gelanceerd, zegt Demeyer nog. Kandidaturen moeten binnen zijn voor 21 maart. De naam van de nieuwe voorzitter moet dan weer bekend zijn voor 1 mei, op het Feest van de Arbeid. In de loop van de maand mei moet een nieuw comité gekozen worden, en die nieuwe leden zullen het dagelijks bestuur verkiezen.

“Het gaat dus niet om een tijdelijke vervanging, maar wel degelijk om een volledig nieuw bestuur, voor de duur van vier jaar, van mei 2017 tot mei 2021”, aldus Demeyer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen