Auto belandt in Leie in Gent, bestuurder overleden

In Gent is vanmorgen een 29-jarige man uit Lede om het leven gekomen nadat hij met zijn auto in de Leie was beland. Het ongeval gebeurde rond 6 uur, aan een scherpe bocht op de Nieuwbrugkaai. "Hij was de enige inzittende van de wagen en er waren geen andere voertuigen bij betrokken", aldus de politiewoordvoerder. Of de bestuurder te snel reed, wordt onderzocht. 

"Rond 6 uur vanmorgen kreeg de politie een oproep dat er een auto in de Leie was beland aan de Nieuwbrugkaai", zegt Matto Langeraert van de Gentse politie. "De auto werd uit het water gehaald, en de bestuurder werd nog gereanimeerd, maar er kon geen hulp meer baten (...) De 29-jarige bestuurder was de enige inzittende en er zijn ook geen andere voertuigen betrokken bij de feiten", aldus Langeraert. De auto belandde in het water bij een scherpe bocht. 

Er werden een wetsarts en een verkeersdeskundige aangesteld om te onderzoeken wat er precies gebeurd is. Of de bestuurder te snel reed, is voorlopig niet duidelijk. Het is niet de eerste keer dat er een auto in het water belandt in de Leie in Gent en dat er een dodelijke afloop is. 

Meest gelezen