Crevits legt hogere indexering van kinderbijslag op tafel

Geen van de 54 probleemcrèches in Vlaanderen moet gesloten worden. Dat heeft Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits gezegd in VTM Nieuws. “Ik heb een eindverslag gekregen van het agentschap Opgroeien waarin duidelijk staat dat de bewuste kinderopvanginitiatieven gepaste maatregelen hebben genomen om de kwaliteit en veiligheid te verzekeren. Er zijn er nog een aantal die onder verhoogde waakzaamheid werken, maar reden tot sluiting is er niet”, aldus Crevits.

36 reacties

  • Tracy Aesaert

    2 jaar geleden
    Wie kinderen op deze wereld brengt, die moet er eigenlijk maar voor zorgen dat zij de kinderen kunnen opvoeden (dit werd vroeger ook verwacht van de zelfstandigen)… Het Belgisch belastingsysteem geeft al voordeel genoeg aan koppels met kinderen (opvang kan deels afgetrokken worden van de belastingen, kinderen worden ten laste genomen, het schoolsysteem die praktisch gratis is,…). Ik als alleenstaande, zou graag ook nog wat van mijn hardverdiende centjes terugzien op 1 of andere manier…
  • leon neefs

    2 jaar geleden
    Leon Neefs Makkelijk beloften doen met het zweet van een ander, die kinderen wil opvoeden moet zien dat ze die zelf kunnen opvoeden en onderhouden. Uzelf heeft riante inkomsten, laat de werkende mens dan ook een beetje voor zichzelf werken.
  • Ferdinand Nuyts

    2 jaar geleden
    Crevits moet nu hoog van haren toren blazen om de indruk te geven dat zij goed bezig is.
  • Benny Bertrant

    2 jaar geleden
    @Marianne Van den Lemmer, juist! Hoeveel kinderen dat je op de wereld zet is naar eigen believen en goesting, maar zorg dat je er zelf kunt voor zorgen en onderhouden. Indien je een auto koopt weet je ook op voorhand dat daar onkosten en onderhoud aan te pas komen en daar krijgt men ook geen rijkelijk geld voor voor het onderhoud!
  • Wilfried Vanden Berg

    2 jaar geleden
    Tegenwoordig kunnen of beter willen hun eigen kinderen niet meer op voeden . De eene moet gaan werken voor de luxe ( mooie wagen voor de deur, regelmatig op vakantie kunnen gaan, of uitgaan tijdens het weekend) . En de andere moet gaan werken voor het krediet aan de bank terug te betalen . En dat is nu de moderne samenleving . En wie is de dupe ? De kinderen .