© REUTERS

Lukaku is weer gedeeld topschutter na 19de treffer van het seizoen

Romelu Lukaku heeft op de 28ste speeldag van de Engelse Premier League nog maar eens gescoord voor zijn voetbalclub Everton. ‘Big Rom’ torende boven twee verdedigers uit op een voorzet en scoorde zo de 3-0 tegen West Bromwich Albion, meteen de eindstand. Voor de Rode Duivel was het al zijn 19de goal van het seizoen. Daarmee wordt hij weer gedeeld topschutter in de Engelse Premier League samen met Tottenham Hotspur-spits Harry Kane.

wic

Negentien treffers in één seizoen is nu al een record voor ‘Big Rom’ en dat met nog tien speeldagen voor de boeg in de Premier League. Het is ook een evenaring van het record dat Christian Benteke in het seizoen 2012-2013 vestigde. De toenmalige spits van Aston Villa vond toen als best scorende Belg eveneens negentien keer de weg naar de netten.

Ook de andere twee doelpunten hadden overigens een Belgisch tintje. Kevin Mirallas opende de score vlak voor de rust nadat hij het snelst reageerde op een rebound, vijf minuten later verdubbelde Morgan Schneiderlin de score op aangeven van Lukaku.

Mirallas werd twintig minuten voor tijd gewisseld. Bij de bezoekers van West Brom stond Nacer Chadli een hele match op het veld. Everton komt door de zege wat steviger op de zevende plek, op twee puntenv an Manchester United. West Bromwich Albion blijft achtste.