“Ik kon er echt een schepje bovenop doen”: Max Verstappen wint op stratencircuit van Azerbeidzjan na rampdag voor Ferrari

Formule 1Geweldige dag voor Red Bull, rampdag voor Ferrari. Max Verstappen heeft de GP van Azerbeidzjan gewonnen, de achtste manche van het Formule 1-seizoen. Een één-tweetje voor Red Bull, want Sergio Perez werd tweede. Verstappen profiteerde optimaal van uitvallen van Charles Leclerc, die aan de leiding reed maar in ronde 20 plots te kampen kreeg met motorproblemen. Ook Carlos Sainz finishte niet. Verstappen vergroot uiteraard zijn voorsprong op Leclerc in het WK-klassement. Ook bij Mercedes overigens lachende gezichten. George Russell werd derde, Lewis Hamilton vierde.

21 reacties

  • Marko Decandt

    2 jaar geleden
    Jean Paul Heck, oei, ik tel er maar 5 momenteel. Waarvan hij er nu al 2 cadeau heeft gekregen die je als je ze bij Leclerc zou bijtellen als hij niet uitgevallen was dan aan 4 zou gezeten hebben. Ik denk dat de punten en aantal overwinningen dit jaar niet representatief is voor wie de beste is momenteel. Geen paniek voor Leclerc, hij stond na 3 races al met meer punten voor op Ver, dan dat Ver nu op Leclerc staat. Dus kan evengoed binnen een paar races weer andersom staan.
  • willy staes

    2 jaar geleden
    Ik denk dat Max een echte engelbewaarder heeft , hij zegeviert drie maal door pech bij Ferrari
  • Anthony Peeters

    2 jaar geleden
    Als Max uitvalt met motorpech is Charles een goede rijder valt Charles uit met motorpech is het de auto van Max dat zo goed is!! Haha
  • Jos Vandermeulen

    2 jaar geleden
    Juist. Steek die toppiloten in een Alfa Romeo en ze halen ook geen punten meer. F1 zou eigenlijk bij de rubriek "showbizz" horen te staan.
  • Linda D'Haese

    2 jaar geleden
    Dit toont nog maar eens aan de auto het belangrijkste is en niet de piloot