AFP
Volledig scherm
© AFP

Hand in hand over de streep: Roglic geeft Dauphiné-eindzege niet meer weg na machtsvertoon Jumbo-Visma, slotrit voor Vingegaard

WielrennenEen collectieve demonstratie van Jumbo-Visma in de Dauphiné. Primoz Roglic gaf zijn eindzege in de slotrit niet meer uit handen. Met ploegmaat Jonas Vingegaard ging hij er op de slotklim van de Plateau de Solaison vandoor. Hand in hand bolden ze over de streep. Vingegaard kreeg de dagzege, Roglic gaf z’n eindoverwinning extra glans.

9 reacties

  • Johan Maddens

    2 jaar geleden
    Op de Champs Elysée waren de topsprinters er wel vorig seizoen , dus geen toeval Marika Peeters !
  • Marika Peeters

    2 jaar geleden
    Volgens De Cauwer moet je de eindwinst van Jumbo relativeren, wegens mindere bezetting dan vorige edities...maar dit weekend heb ik dankzij Roglic, Vingegaard en Kruijswijk, mooie koersen gezien, met een trio dat voor elkaar werkt en het elkaar gunt. De sprintzege's van Wout zijn ook maar mogelijk geweest door het ontbreken van de topsprinters, want met enkel een Groenewegen die ze makkelijk eraf reden was er geen tegenstand.
  • nicole desseyn

    2 jaar geleden
    De enige overwinnaars zijn z’n knechten zij hebben ervoor gereden hij niet !
  • geert de regge

    2 jaar geleden
    Daar zit niets deftig in, in de Dauphiné. De kleppers zitten allemaal in de Ronde van Zwitserland. Het zou daar veel moeilijker gaan.
  • frans ornelis

    2 jaar geleden
    jumbo was daar met zijn beste ploeg de andere met hun b ploeg met enkele renners die reden in fuctie van de tour zelfs geen spurters aanwezig enkel groene wege maar die kan geen molshoop over mooie prestatie maar niet overdrijven