Geen extra sluitingen bij probleemcrèches

Van de 54 crèches waarvoor minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) een herevaluatie had gevraagd, zal er geen enkele de deuren moeten sluiten. Een aantal werken wel nog onder verhoogde waakzaamheid.

De minister had het Agentschap Opgroeien vorige maand de opdracht gegeven een herevaluatie te maken van de kinderopvanginitiatieven die nog steeds open zijn, nadat Kind en Gezin zich de voorbije jaren benadeelde partij had gesteld bij de politie of het parket.

Het agentschap heeft intussen het eindverslag aan Crevits overgemaakt. Daaruit blijkt dat geen enkele crèche de deuren moet sluiten. Wel werken er nog een aantal onder verhoogde waakzaamheid.

Onderzoekscommissie

Katrien Verhegge, topvrouw bij het agentschap, zal de details over de herevaluering vrijdag toelichten aan de onderzoekscommissie die door het Vlaams Parlement werd opgericht om de veiligheid in de kinderopvang na te gaan. 

Die kwam er naar aanleiding van wantoestanden in verschillende Vlaamse kinderdagverblijven, zoals het drama in kinderdagverblijf 't Sloeberhuisje in de Gentse deelgemeente Mariakerke.  Een meisje van zes maanden had er een hersentrauma opgelopen doordat ze hevig door elkaar geschud was. Op 18 februari overleed ze in het UZ Gent.

Meest gelezen