Sonny Anthonissen

Wereldberoemde zanger Nick Cave duikt plots op in Berchemse frituur: “Hij bestelde onze huisgemaakte champignonkroket” 

De wereldberoemde Australische zanger Nick Cave wandelde zaterdagavond plots de frituur “Frieterij” in Berchem bij Antwerpen binnen. Hij genoot met zijn gezelschap van frieten en een huisgemaakte champignonkroket. “De jongen die hem op dat moment bediende, had hem niet meteen herkend”, vertelt uitbater Leonard Glazema op Radio 2 in Antwerpen. 

Bijzonder gezelschap in frituur “Frieterij” in Berchem zaterdagavond. Niemand minder dan Nick Cave kwam op bezoek om frietjes te eten. De zanger stond zondag samen met “The Bad Seeds” op een festivalpodium in Nederland maar besloot de dag ervoor een uitstapje naar Antwerpen te maken. 

Nu Nick Cave onze huisgemaakte champignonkroket heeft gekozen, zal de snack waarschijnlijk extra in trek zijn

Leonard Glazema, uitbater "Frieterij"

“We weten niet precies waarom hij onze frituur uitkoos, maar het is wel een hele eer”, vertelt uitbater Leonard Glazema. “Naar verluidt was er een Belg bij. Hij zal ons misschien aangeraden hebben, want we zijn vrij bekend in Antwerpen. Zo werden we ooit al bekroond voor ons stoofvlees.”

Foto: Facebook Frieterij

Stoofvlees

Dat stoofvlees werd ook besteld door het gezelschap van Nick Cave, samen met drie grote pakken friet. “Nick Cave zelf koos voor onze huisgemaakte champignonkroketten. Ik denk dat ik er deze week meer ga maken, want nu zullen ze wel in trek zijn”, lacht Glazema. 

De friturist die Cave en co bediende, had hem eerst niet herkend. “Het was pas toen andere mensen foto’s gingen maken dat hij merkte dat er iemand beroemd op ons terras zat. Omdat het een rustige avond was, was ik helaas zelf niet in de frituur. Had ik geweten dat hij ging langskomen, was ik wel gebleven.”

Peter Mertens

Meest gelezen