©  Jempi Trippaers

© Jempi Trippaers

thumbnail:
thumbnail:

Mannenkoor De Heivinken stelt fotoboek voor

Genk -

Door corona kon het 40-jarig bestaan van mannenkoor De Heivinken niet gevierd worden, maar voor hun 42ste verjaardag werd de werking samengevat in een fotoboek. Dat wordt op zaterdag 2 juli gepresenteerd aan de buitenwereld.

Jempi Trippaers

Het idee rijpte al langer in de schoot van de groep. Iets samenvatten, iets bewaren voor het nageslacht. Uiteindelijk heeft het mannenkoor De Heivinken er een prachtig verleden op zitten. "We hebben inderdaad toch wat verwezenlijkt in ons lange bestaan", zegt ondervoorzitter Jos Callaars. "Ooit bestond ons koor uit meer dan veertig mannen. Na corona zijn we nog met een 35 leden overgebleven. Maar die zingen nog altijd vol lef en overtuiging mee."

Roland Bosmans, een van de leden van het koor en tevens secretaris van De Heivinken, had het idee van een boek al meermaals voorgesteld. Een heel kleurrijk maar bescheiden eindwerk in elkaar steken waarmee alle geïnteresseerden uit Genk en omstreken meer inzicht krijgen in de intense werking van het koor. Middenin de coronatijden begon Roland er da ook ijverig aan. "Ik kon gelukkig putten uit ontelbare bronnen, gaande van dagbladartikels tot persoonlijke notities en fotomateriaal", vertelt de auteur. "Zo kwam ik dan aan honderden foto's. Hieruit een efficiënte keuze maken, was bijzonder tijdrovend." Echtgenote Mariella van Roland vult aan: "Maandenlang heb ik Roland niet gezien in mijn woning. Ik had genoeg te doen met mijn huishoudelijke taken terwijl 'mijnheer Roland' niet van zijn foto's en zijn computer wilde wijken", lacht Mariella.

Maar eind goed, al goed. Het boek is klaar, alle uitgeversbeslommeringen zijn achter de rug. Hoog tijd dus om er een feestelijk moment van te maken bij de officiele boekvoorstelling. "Die boekvoorstelling zal doorgaan op zaterdag 2 juli in de foyer van het stadhuis", zegt Roland. "Bij deze is iedereen uitgenodigd. Onder het genot van een heerlijk glaasje kunnen de aanwezigen van gedachten wisselen met de zangers, de bestuursleden en andere geïnteresseerden. En ons mannenkoor zelf zal zorgen voor de muzikale afwisseling onder deze boekpresentatie."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer