© Jean Beerten

© Jean Beerten

© Jean Beerten

© Jean Beerten

© Jean Beerten

© Jean Beerten

© Jean Beerten

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Beringse buren in de bloemetjes gezet voor hun hulp in de buurt

Beringen -

Na twee coronajaren en alternatieve Burendagen was het op pinkstermaandag 6 juni weer tijd voor echt gezellig samenzijn en feest in Beringen op de traditionele Dag van de Buren.

Jean Beerten

Dat de solidariteit tussen de buren groot is, bleek uit de mooie verhalen van de genomineerden in het kader van deze burendag.  Uit de vele inzendingen koos de jury uiteindelijk drie winnaars. Zo werden Sebastiaan Goossens en Jasmien Maes geprezen voor hun interventie en de emotionele steun die ze voor hun buurvrouw Daniëlla Rabijns betekenden, bij het overlijden van haar moeder. Ook werd Pascal Coppers uit de Mezenstraat als een soort van pater familias door de hele straat in de bloemetjes gezet. Van fijne attenties voor de buurt over kerstbomen verdelen tot de zorg voor een zieke buurvrouw, geen moeite is hem te veel.  Josée en Michel Cretskens kwamen tenslotte ook als winnaars uit de bus. Zij ontfermden zich over hun oudere buurvrouw. Hulp bij kleine en grote klusjes of samen twee keer per week een fikse wandeling van 7 kilometer maken, dat hoorde er gewoon bij. 

“Drie winnaars werden op pinkstermaandag 6 juni in de bloemetjes gezet, met een kleine attentie vanuit de stad” zegt schepen Jessie De Weyer. “Maar er waren nog heel wat andere mooie verhalen, waarvoor we toch ook een dankjewel aan de andere genomineerden richten. Goede buren zijn een essentieel element in een sterke samenleving, dus hopen we dat er nog veel van die prachtige buren bestaan.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer