© TVL

Moordonderzoek ex-piloot Lummen: aanhouding verloofde bevestigd

Lummen -

De kamer van inbeschuldigingstelling bevestigde maandag de aanhouding van Monica S. (44). De tandarts verblijft sinds 21 mei in de cel op verdenking van moord op haar verloofde, ex-piloot Robby Claes (45) uit Lummen.

Phillip Pergens

De zaak van Monica S. verscheen maandag voor de kamer van inbeschuldigingstelling (KI) nadat haar advocaat Lynn Clerinx in beroep was gegaan tegen de beslissing voor de raadkamer. Ook daar werd eind mei de aanhouding van de Albanese tandarts bevestigd.

“Onbegrijpelijk”

Ex-piloot Robby Claes werd in de ochtend van 20 mei dood in bed aangetroffen. Een zelfdoding werd niet uitgesloten, maar meerdere elementen konden wijzen op kwaad opzet. Zo is er de manier waarop de veertiger om het leven kwam. Wellicht gaat het om verstikking door middel van een plastic zak en wees het toxicologisch onderzoek op een inname van roesmiddelen die niet zomaar in huis lagen. Daarbij kwam zijn verloofde in beeld. Zij legde meerdere verklaringen af, onder meer over enkele vreemde beslissingen die ze had genomen nog voordat de hulpdiensten bij het koppel thuis arriveerden. Zo stak ze het beddengoed in de was en sloeg ze niet onmiddellijk alarm. Het maakte haar verdacht, maar tot op de dag van vandaag ontkent ze ook maar iets met de dood te maken te hebben.

Toch blijft ze nu aangehouden. “Het is echt onbegrijpelijk”, reageert haar advocaat. “Mijn cliënte behoudt het vertrouwen. Ze weet dat we er alles aan doen. Onze argumentatie maakt de piste van een wanhoopsdaad de enige mogelijkheid, maar in het onderzoek blijven ze zich vastklampen aan misschien één eigenaardigheid. Dat is zeer jammer”, aldus Clerinx.

Intussen wordt de zaak verder uitgeplozen. Daarbij is het nog steeds wachten op sommige onderzoeksresultaten.

LEES OOK. ‘Droomvogel’ Robby werd net voor bruiloft verdoofd en verstikt. Maar door wie?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer