Nooit meer een keuken vol broccoli dankzij deze TikTok-foodhack om de groente makkelijker te koken
Een rauwe broccoli in stukjes snijden kan een hele beproeving zijn. De groentestukjes vliegen door de druk van het mes alle kanten uit en je keuken ziet er daardoor als een zootje uit. Een Britse vrouw heeft daarom op TikTok een trucje gedeeld waarmee je de broccoli volledig intact houdt én een puinhoop op je keukenblad vermijdt. Al is niet iedereen even enthousiast: “Op deze manier verlies je belangrijke voedingsstoffen zoals vitamine E.”
Voor deze foodhack heb je geen moderne gadgets of speciale snijtechnieken nodig. Het trucje van TikTokster Stephanie, dat al meer dan 1,5 miljoen keer is bekeken, is bijzonder eenvoudig. Het enige wat je er voor nodig hebt, is gekookt water. Je snijdt de broccoli namelijk niet in stukjes. Je steekt de groente in zijn geheel ondersteboven in een pan met kokend water. Als de broccoli gaar is, snijd je de zachte steel af en kan je genieten van de roosjes of bovenste delen van de broccoli. Zonder dat je hele keukenblad- en vloer onder de broccolistukjes ligt.
Kritiek
De video van Stephanie krijgt gemengde reacties op sociale media. Sommige mensen zijn lovend en prijzen de aanpak van de TikTokster: “Je hebt zojuist mijn leven veranderd” of “Ik ben 38 jaar en heb vijf seconden geleden geleerd hoe ik broccoli moet koken”, klinkt het onder meer.
Lees verder onder de video.
Andere mensen zijn eerder sceptisch: “Je gooit de stengel weg, en dat is het lekkerste deel”, zegt een gebruiker. Ook de Australische voedingsdeskundige Lyndi Cohen is geen voorstander van de foodhack: “Als je de broccoli zo zacht hebt gekookt dat je het met een vork kan snijden, heb je zeker een heleboel voedingsstoffen eruit gekookt, zoals vitamine E, K, calcium en polyfenolen”, vertelde ze aan de nieuwssite Kidspot.
“Dat betekent dat je kookwater voedingsrijk zal zijn, maar je broccoli zelf niet. Ik raad aan om de groente eerder te blancheren, te roerbakken, te grillen of te bakken. Combineer het met olijfolie, en het zal je lichaam nog meer helpen om de voedingsstoffen op te nemen.” Deze foodhack is dus handig en snel, maar daarom niet gezonder.
Lees ook:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
'Oatzempic' is nieuwe hype online om af te vallen: hoe maak je het? En hoe werkt het?
-
Spaargids.be
Hoeveel geld mag er op jouw spaarrekening staan vooraleer de fiscus passeert?
Op een eerste schijf van 1.020 euro spaarrente per belastingplichtige betaal je geen roerende voorheffing. Wat betekent dat concreet? Hoe zit het dan met een gezamenlijke rekening? En wat doe je best met de rest van je centen? Spaargids.be biedt antwoorden. -
Wat mag in de microgolfoven en wat niet? Dankzij dit simpel trucje weet je altijd het antwoord
Van snel iets ontdooien tot een kant-en-klare maaltijd opwarmen: de microgolfoven of magnetron is voor veel Belgen onmisbaar in de keuken. Maar opgelet, je mag niet zomaar alles in het toestel steken. Met sommige materialen en voedingswaren kunnen er ernstige ongelukken gebeuren. Onze journalist zocht uit wat je wel en niet in die microgolf mag schuiven. -
-
PREMIUM
Annelies heeft vorm van ontstekingsreuma en is pijnvrij dankzij plantaardige voeding: kan je de ziekte ‘wegeten’?
-
PREMIUM
Ferdaws (35) uit Gent is privéchef van sterren zoals Angelina Jolie: “Deze cheesecake eet ze zelfs als ontbijt”
Veel mensen hebben zich wellicht al eens afgevraagd hoé Hollywoodsterren er zo kunnen uitzien en welk eetpatroon ze daarvoor aannemen. De Gentse Ferdaws Mesbahi weet daar alles van: ze werkt in Los Angeles als privéchef voor tal van wereldsterren zoals Angelina Jolie en The Weeknd. “Ik kook volgens de Ayurvedische keuken”, legt ze uit. “Voeding is hier een medicijn voor lichaam én geest.” Ze vertelt hoe een typische werkdag eruitziet en verklapt het favoriete recept van Jolie. -
PREMIUM
Belgische chef Ben werkt 32 uur minder in Denemarken en verdient evenveel: “Belgische horeca kan hiervan leren”
Vier op de tien werknemers in de Vlaamse horeca is volgens Horeca Vlaanderen op zoek naar meer balans tussen werk en privé. “En dat kan ook écht”, getuigt chef Ben Jacobs die naar Denemarken verhuisde om in het vijfde beste restaurant ter wereld te gaan werken. Wat kan de Belgische horeca leren van de Denen? Hij vertelt zijn verhaal en Jonas Kellens van Dim Dining (*) en Mathias De Caluwe van Horeca Vlaanderen leggen uit wat we hier ook kunnen doen. “Maar er is een addertje.” -
HLN Shop
“Gebruik er verschillende door elkaar”: podoloog geeft raad bij het kiezen van jouw perfecte wandelschoenen
-
Waarom een boterham met kaas (g)een goed idee is
-
PREMIUM
“Hier komt een maaltijd zelden meermaals op tafel”: hoe kookt Kathleen voor 5 personen zonder uren in de keuken te staan?
Lekker, gezond én snel koken: voor de meeste gezinnen is het elke dag weer een uitdaging. “Maar dat hoeft het niet te zijn”, vindt Kathleen Brenders. Als mama van drie zonen leerde ze al doende hoe je ondanks een druk weekschema toch voor ieder wat wils op tafel kan zetten, zonder uren in de keuken te staan. Wat zijn haar bespaartips? En hoe houdt ze rekening met alle eetvoorkeuren binnen het gezin? “We bestellen één keer per week boodschappen.” -
PREMIUM30
Na opdracht in ‘De mol’ over “de grootste schande van Italië”: waar komt ananas op pizza eigenlijk vandaan?
“F*ck, twee ananassen.” Met die woorden (en een ludieke pizza-opdracht) doet ‘De mol’ het meest nutteloze culinaire debat ter wereld weer oplaaien: past mierzoete ananas op een hartig stuk pizza of niet? Mag je als gediplomeerd pizzabakker op een pizza gooien wat je wil, óók ananas? En wie was de uitvinder van dé pizza Hawaï? Spoiler alert: al zeker geen Italiaan. -
Jobat
Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
3 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageerMario Adams
Frank Hageman
karin verwimp