Gitarist Mauro Pawlowski 5 jaar na afscheid helemaal terug bij dEUS

Vijf jaar na zijn vertrek maakt gitarist Mauro Pawlowski weer deel uit van rockgroep dEUS. Dat heeft frontman Tom Barman aangekondigd tijdens een liveconcert in Athene. Zelfs de andere bandleden zouden volgens Barman op dat moment nog niet op de hoogte zijn geweest. dEUS brengt volgend voorjaar ook een nieuw album uit, waar zowel de vorige gitarist als Mauro zullen te horen zijn.

"Raad eens wie terug is?". In een video op sociale media is te zien hoe dEUS-frontman Tom Barman tijdens een liveconcert aankondigt dat gitarist Mauro Pawlowski terug bij de band komt. "Zelfs de bandleden weten dit niet, maar Mauro heeft deze namiddag, tijdens het aperitief, bevestigd dat hij de band opnieuw vervoegt", klinkt het. "We hebben een album klaar dat volgend jaar in februari uitkomt en waarmee we een grote tournee gaan doen."

In oktober 2016 kondigde Mauro zijn vertrek aan bij dEUS, na 12 jaar en ruim 500 keer bij de band te hebben gespeeld. In februari 2017 speelde Mauro z'n (voorlopig) laatste concert bij dEUS in een uitverkochte Lotto Arena. Vorige zomer viel Mauro ook al inĀ toen de vorige gitarist Bruno De Groote na een beroerte besliste om te stoppen bij de band.Ā 

"We moesten noodgedwongen op zoek naar een vervanger voor Bruno", klinkt het bij het management van dEUS. "Aangezien Mauro ons vorige zomer uit ook al uit de nood had geholpen, zijn we weer terechtgekomen bij hem. Mauro heeft ook meegewerkt aan het nieuwe album. Daarop zullen zowel de vorige als de nieuwe gitarist te horen zijn.

dEUS speelt vrijdag 17 juni op het strand van Zeebrugge en is deze zomer ook nog te zien op onder meer Rock Zottegem en RonquiĆØres Festival.

Meest gelezen