©  BELGA

Ysaline Bonaventure wacht Van Uytvanck op in tweede ronde

Ysaline Bonaventure (WTA 151) heeft zich maandag geplaatst voor de tweede ronde (achtste finales) op het WTA 125-toernooi in het Italiaanse Gaiba (gras/115.000 dollar).

Maarten Delvaux
Bron: BELGA

Ze haalde het met 6-2 en 7-6 (7/4) van de Russin Elina Avanesyan (WTA 133). Bonaventure speelt in de volgende ronde tegen Alison Van Uytvanck (WTA 47), op voorwaarde dat het eerste reekshoofd de Italiaanse Cristiana Ferrando (WTA 254) weet uit te schakelen.

Bonaventure dubbelt ook in Gaiba, samen met de Tsjechische Renata Voracova. In de eerste ronde nemen ze het op tegen de Russinnen Anastasia Potapova en Yana Sizikova, de tweede reekshoofden.

Eerder op de dag plaatste Greet Minnen zich voor de tweede ronde (kwartfinales) van het dubbelspel. Aan de zijde van de Slovaakse Terez Mihalikova, met wie ze het eerste reekshoofd vormt, won Minnen in de eerste ronde met 6-3 en 6-4 van de Litouwse Justina Mikulskyte en de Australische Olivia Tjandramulia. In de volgende ronde spelen Minnen en Mihalikova tegen de Russin Vitalia Diatchenko en de Georgische Oksana Kalashnikova.

In het enkelspel treft Greet Minnen (WTA 88) de Oekraïense Kateryna Baindl (WTA 159) in de eerste ronde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer