Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Aandelen en cryptomunten fors lager door rentevrees

De aandelenbeurzen in New York zijn maandag fors lager gesloten. Beleggers vrezen dat de Amerikaanse Federal Reserve de rente steviger gaat verhogen dan eerder was verwacht. Later deze week komt de Fed, die al is begonnen met het opvoeren van de rente, met een nieuw rentebesluit. Hogere rentetarieven dienen om de oplopende inflatie te bestrijden, maar zijn doorgaans slecht voor aandelenbeleggingen. Ook de Europese beurzen zijn maandag hard gedaald, net als de waarde van cryptomunten.

2 reacties

  • Philippe Vanbelleghem

    2 jaar geleden
    Dat leidde tot onrust bij beleggers die crypto toch al als risicovol zien ! Alsof dit nog niet geweten was . De luchtbel wordt eindelijk doorprikt en heeft al velen kopzorgen bezorgd. Benieuwd wanneer de vastgoedbelegger in China aan de beurt is , dan zal het nog 10 X erger zijn op de financiële markten. China kan niet blijven de markt manipuleren.
  • Walter Poels

    2 jaar geleden
    Gaat de Ponzi-piramide van Bitcoin nu inzakken, of komen er de komende jaren eerst nog een paar stuiptrekking-revivals? De impact van de oorlog in Oekraïne en van de inflatie op deBitcoin-koers, bewijst in elk geval dat de Bitcoin juist niet is wat de believers ervan beweren.