Van zomers tot tropisch warm deze week, zaterdag temperaturen tot boven 30 graden mogelijk

We mogen deze week zomerse temperaturen verwachten die elke dag nog zullen oplopen. De echte hitte blijft voorlopig nog in het zuiden van Europa, vrijdag en zaterdag zou het wel tropisch warm worden met temperaturen rond en tot boven 30 graden.

Het is vandaag zonnig met wat hoge sluierwolken vanaf het zuidwesten. De temperaturen stijgen tot 23 à 24 graden. Aan zee en in de Hoge Venen liggen de maxima tussen 20 à 21 graden. 

Morgen blijft het zonnig en warm in het binnenland, met temperaturen tot 26 à 27 graden. Het is iets koeler aan zee, tot 22 graden. 

Donderdag hangen er soms wat meer hoge wolkenvelden, maar het blijft zonnig en warm, met maxima tot 26 à 27 graden.

Vrijdag wordt het nog warmer met maxima die schommelen tussen  25 en 30 graden. Het is opnieuw zonnig met eerst wat hoge wolkenvelden en later een heldere hemel. 

Zaterdag wordt het tropisch warm met maxima tussen 28 en 33 graden. In de loop van de namiddag schuiven er vanuit het noordwesten wat meer hoge en middelhoge wolkenvelden binnen. Waarschijnlijk blijft het wel nog droog. 

Zondag vergroot stilaan de kans op (onweers)buien, de temperaturen gaan dan ook een pak lager liggen, rond 20 graden. Welk weer we zondag precies mogen verwachten is nog onzeker, alle computermodellen zijn het nog niet met elkaar eens.  

BEKIJK: Het meest recente weerbericht:

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Meest gelezen