Test om energiecontracten te vergelijken dit jaar al meer dan 1 miljoen keer uitgevoerd, ontdek hier de nieuwigheden

De V-test, de test waarmee je energiecontracten kan vergelijken, blijft razend populair. De Vlaamse Energieregulator VREG lanceert daarom enkele nieuwigheden om vergelijken nog makkelijker de maken. "De inspecteur" legt uit wat er nu nog meer kan.

De energieprijzen zijn ongezien hoog en dan loont het zeker om te vergelijken wanneer je een nieuw contract moet afsluiten. Dat uit zich ook in het aantal uitgevoerde V-testen. De test werd in 2022 al meer dan 1.000.000 keer uitgevoerd. Dat is een ongezien hoog aantal: 

  • De V-test voor gezinnen werd al 968.998 keer uitgevoerd. In 2021 bedroeg dat aantal 1.190.608 voor een heel jaar. 

  • De V-test voor kmo’s werd 31.939 keer uitgevoerd. In 2021 bedroeg dat aantal 59.574 voor een heel jaar. 

Nieuwigheden

Om de test nog gebruiksvriendelijker te maken heeft de Vlaamse Energieregulator (VREG) nog enkele nieuwigheden toegevoegd.

  • Koppeling met energiegegevens in het Fluvius-portaal

  • Meerdere adressen opslaan

  • Meldingen wanneer het tijd is voor een nieuwe V-test

Mijn Fluvius

Om de V-test te kunnen invullen heb je je jaarafrekeningen voor gas en elektriciteit nodig. Dat is voor veel mensen weer een zoektocht in hun papierwerk. Je kan daarom nu je V-test koppelen aan je "Mijn Fluvius" account. Hierdoor geef je toestemming om jouw verbruiksgegevens op te halen. Zo hoef je niet meer op zoek naar je afrekening.

De koppeling met Mijn Fluvius maakt het ook makkelijker om de jaarkost van dynamische contracten juister in te schatten. Dynamische contracten zijn contracten waarbij de prijs per uur wordt bepaald. Neem je elektriciteit af tijdens een bepaald uur van de dag? Dan betaal je de prijs van dat uur. Een dynamisch contract is enkel mogelijk als je een digitale meter hebt.  

Meerdere adressen

Voer jij de V-test niet enkel voor jezelf uit maar ook voor je ouders of grootouders? Dan kan je ook gemakkelijk hun adressen en gegevens opslaan. Zo kan je in de toekomst met één simpele muisklik de vergelijking maken voor alle verschillende adressen. 

Herinnering

Loopt je energiecontract bijna ten einde? Dan kan je instellen dat je automatisch een herinnering ontvangt om de V-test uit te voeren. Je kan er ook voor kiezen om maandelijks, driemaandelijks, halfjaarlijks of jaarlijks een melding te ontvangen?

Meer info over alle nieuwigheden vind je op de website van de VREG.

Meest gelezen