Elektrische step ontploft en veroorzaakt brand in Arendonk: "Het was hier een klein inferno"

In Arendonk is een elektrische step in brand gevlogen in een huis aan Wampenberg. De step stond op te laden in het tuinhuis, toen de batterij oververhit raakte en ontplofte. Dakwerkers konden het vuur blussen in afwachting van de brandweer.

In het tuinhuis van een woning aan Wampenberg in Arendonk deed zich vanochtend een ontploffing voor.Ā  Een elektrische step die er stond op te laden, vatte vuur door een oververhitte batterij.

Dakwerkers die in de buurt aan het werk waren, hoorden een knal en gingen kijken. "Ze konden de brand blussen en verwittigden de brandweer", vertelt Serge Claes, de bewoner van het huis, die op dat moment zelf niet thuis was. "Ik kreeg een telefoontje op mijn werk dat er een brand was in mijn tuinhuis, doordat mijn elektrische step tijdens het opladen in brand gevlogen was. Dat was een klein inferno hier. Mijn moeder was ook thuis. Die dakwerkers hebben de step naar buiten gesleurd en zijn meteen beginnen blussen."

Twee dagen afkoelen

"De brandweer heeft de batterij in een bak water gezet, want de temperatuur was extreem hoog. De batterij moet nu nog twee dagen verder afkoelen in het water tot hij volledig brandvrij is."

De schade bleef beperkt. De step is vernield en een grasmachine en een barbecue die ernaast stonden, raakten beschadigd.

Meest gelezen