Strangers John, Nest en Alex op de Flandria

Strangers vieren 70-jarig bestaan met feestelijke rondvaart: Aantweirps leren op de Flandria

Op 8 mei 1952 werd de iconische Antwerpse groep De Strangers opgericht. Om dat 70-jarig jubileum te vieren is er vandaag een Flandria-rondvaart met de drie nog levende Strangers. Een cursus Antwerps op basis van hun repertoire kon niet ontbreken. "En burgemeester Bart De Wever (N-VA) gaat zaterdag met ons zingen op de Grote Markt", verklapt Nest Adriaensen.

70 jaar geleden in mei 1952 werden de Strangers opgericht. De Antwerpse iconische band werd onsterfelijk in Vlaanderen met eigen humoristische versies van wereldhits. Bij de Rijkswacht, Schele Vanderlinden en Het strand van Sint-Anneke zijn niet weg te denken uit decennia van uit de hand gelopen trouwfeesten. 

De markt van Wilrijk vind ik al druk, maar dit feestje op de Flandria is toch maal drie  

Alex Boeye

"Of ik deze viering plezant vind? Dat vraag je aan de verkeerde", knipoogt Stranger Alex Boeye. "Ik ben eigenlijk niet zo'n fan van grote gezelschappen en veel lawaai. Wij gaan elke week nog met alle Strangers naar de markt van Wilrijk. Dat is ook druk, maar vandaag is het toch maal drie". Zijn collega John De Wilde is enthousiaster. "Dit is prachtig. Maar het schoonste cadeau is dat mensen mij nog altijd aanspreken in de winkel en vragen om een liedje te zingen."

Bart De Wever wordt vierde Stranger

De feestelijke rondvaart met de Flandria vandaag is niet compleet zonder een workshop Antwerps op basis van het onnavolgbare repertoire van de Strangers. Er volgt ook nog een optreden van de recent opgerichte band 4TACT die de liedjes van de Strangers én het Antwerps in leven houden. 

Deze zaterdag staan de originele Strangers nog eens achter de microfoon. "Bij de opening van het gerenoveerde stadhuis mogen we op de Grote Markt Aantweirpe zingen vanop het balkon. Helaas zonder den Bob, onze vierde man die er niet meer is. Maar ik heb aan den Bart (De Wever nvdr.) gevraagd of hij mee wil zingen. Hij gaat meedoen en zo zijn we opnieuw met vier", zegt Nest Adriaensen. "Tenminste als hij de tekst nog kent", zegt John De Wilde.

Meest gelezen