Foto Leen De Smedt, café Cognac moest veranderen van naam

"Caffee Cognac" uit Aalst heet nu "Den Admiraal" op bevel van Franse regio

"Caffee Cognac" in Aalst heet nu "Den Admiraal" omdat het van naam moest veranderen omdat de naam "cognac" beschermd is. Het café moest van Frankrijk alles verwijderen wat naar cognac verwees. De regio Cognac dreigde zelfs met een rechtszaak. 

In september vorig jaar kregen de uitbaters van het café in Aalst een brief van een Frans registratiekantoor. Daarin stond dat de naam cognac beschermd was als bewijs van geografische herkomst en daarom nergens in Europa voor iets anders mocht gebruikt worden dan om de Franse streek Cognac aan te duiden. Het café bestaat al 20 jaar, de uitbaters vonden het vreemd dat ze daar nu pas van op de hoogte werden gesteld, maar ze hebben wel de nodige aanpassingen gedaan.

Naamkeuze

"We dachten voor een andere naam eerst aan iets van baron of graaf, maar uiteindelijk werd het Den Admiraal. Dat past bij een ander café hier op de grote markt, De Graaf Van Egmont", legt uitbater Nicolas Standaert uit. Alles werd aangepast "van schorten tot polo's, onderleggers, gevelverlichting, en de glazen zijn nog in de maak." Het overschot aan papieren onderleggers heeft het café aan scholen gegeven om op te kleuren. Het café deed meteen ook een hele vernieuwing in het interieur en menu's. Niets mocht nog naar het Caffee Cognac verwijzen.

Meest gelezen